Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek spasila Kalouskova standardka, béčko Dynama prohrálo s Královým Dvorem

 
neděle, 13. listopadu 2022, 19:12

Písek/Králův Dvůr – Písek v posledním kole třetí ligy vydřel důležité tři body s Povltavskou FA, mladíci Dynama prohráli v Králově Dvoře a s pouhými 13 body přezimují až na čtrnácté příčce.

Důležitou výhrou nad Povltavskou akademií se rozloučili s podzimem fotbalisté Písku. Utkání skoupé na šance rozhodl devět minut před koncem domácí Michal Němeček, který po standardce Kalouska z pravé strany dorazil míč do prázdné branky.

„Bylo to těžké utkání. Soupeř byl velice dobře připravený, vzadu bránil v pěti lidech a bylo těžké se dostat do jeho velice dobře poskládaného bloku,“ uvedl trenér Písku Milan Nousek. „Na konci se nám pak podařilo po trestném kopu vstřelit s přispěním hostujících obránců vítězný gól. Jsem za to moc rád, kluci si to odmakali, trpělivě si počkali na šanci a vítězství si nakonec zasloužili.“

Kraus trestal neúspěšné rozehrávky

Bez pendlů se vydalo béčko Dynama do Králova Dvora a v sestavě plné mladíků se utkalo s podobně ohroženým týmem „cábelíků“. Pro černobílé to bylo teprve šesté venkovní střetnutí, v nichž získali jen čtyři body, a opět je provázela tradiční bolest v zahazování šancí. V úvodu utkání byli aktivnější, ale dvě slibné příležitosti neproměnili.

Domácí třikrát po sobě nebodovali, ale tentokrát svěřenci Tomáše Šilhavého, syna trenéra národního týmu, ukončili nelichotivou sérii. Zasloužil se o to kapitán Martin Kraus, který trestal nepovedené odkopy budějovických obránců. Sedm minut před přestávkou prošel středem zadní linie Dynama a propálil Andrewa. Pojistku přidal osmigólový Kraus v 77. minutě dalším průnikem do šestnáctky, kličce obránci a přesným zakončením.

FC Písek – Povltavská FA 1:0 (0:0)

Gól: 81. Němeček. Rozhodčí: Doubrava – Zoufalý, Šafránková. ŽK: 4:2 (Malý, Voráček, Sajtl, Koreš – Lanc, Jakobovský). Diváků: 160.

Písek: Satrapa – Vokurka, Musa, Běloušek, Malý (62. Kotrba) – Sajtl (90. Hendrych), Němeček (82. Vlček) – Kalousek, Koreš, Voráček (90. Novák) – Belej (62. Bicenc). Trenér Nousek.


FK Králův Dvůr – SK Dynamo ČB B 2:0 (1:0)

Góly: 38. a 77. Kraus. Rozhodčí: Langmajer – Mudra, Pena. ŽK: 2:2 (Beňo, Krátký - Pineau, Pravda). Diváků: 120.

Dynamo B: Andrew – Šimoník (86. Bastl), Brabec, Böhm, Pineau (46. Krch) – Polanský, Pravda, Bartizal, Malecha – V. Hora (71. Vítovec), Prášek, Trenér Žmolík.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle