Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Po nadějné první půli Písku přišly dva údery Admiry

 
sobota, 29. října 2022, 20:55

Písek - V předposledním domácím střetnutí podzimní části ČFL hostili Písečtí Admiru Praha, a byť trápili lídra více než poločas, vyšli z páteční předehrávky naprázdno. Pražané vytěžili z minima maximum. V nástupu do druhé půle využili dvou chyb domácí obrany a dvougólový náskok už si zkušeně pohlídali.

Písečtí šli do souboje s vedoucím celkem třetí ligy povzbuzeni dvěma vítězstvími po sobě a v totožné sestavě a před velice slušnou návštěvou získali od začátku převahu.

Již v 9. minutě měli jedinečnou možnost skórovat. Po Kalouskově průniku se řítil sám na brankáře Admiry Koreš, udělal mu kličku, ale z úhlu netrefil prázdnou branku.

V dalších minutách byli Písečtí nebezpečnější, ale většina boje se odehrávala mezi dvěma šestnáctkami a šancí bylo poskrovnu. Hrálo se důrazně a s řadou nedovolených zákroků na obou stranách. Admira zahrozila pouze jednou, když ve 28. minutě odkopával míč za překonaným Satrapou kapitán Běloušek. V závěru první půle brankář Keller vyrážel pokus domácích na roh.

Admira se po přestávce zlepšila a v 53. minutě zužitkovala okénko v písecké obraně. Jakub Mráz přehodil vybíhajícího Satrapu a míč se dokutálel do prázdné branky.

Hosté bez problémů kontrolovali průběh utkání, domácí se až na Voráčkovu možnost k žádné vážnější šanci nedostali. Po hodině pojistil náskok Admiry tečovanou střelou z vápna Miroslav Horák. V 72. minutě se prezentoval výstavní dělovkou Herc, Satrapu zachránilo břevno.

Admira potvrdila, že má nejlepší obranu v soutěži, zmar domácích završil na konci střetnutí zbytečným faulem Musa, za který obdržel druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Příští venkovní duel s Vltavínem bude mít nucenou pauzu.

„Byl to hrozně těžký zápas. Admira hraje silový fotbal plný soubojů, my jsme se tomu nechtěli přizpůsobit, ale také jsme nechtěli být biti, takže jsme taky v některých soubojích přitvrdili. Řekli jsme si, že v určitých fázích hry budeme hrát jednoduše. A to jsme nedělali a dostávali se tím pod tlak, pramenily z toho chyby. Přišly v těch nejhorších momentech, v přechodové fázi hry, kdy jsme byli po naší ztrátě potrestáni ze dvou brejků. Hráče jsme na to připravovali celý týden. Jsem z toho zklamaný, protože to byl podle mě remízový zápas. První půli jsme byli nebezpečnější,“ sdělil po závěrečném hvizdu písecký kormidelník Milan Nousek ml.

FC Písek - FK Admira Praha 0:2 (0:0)

Góly: 53. Mráz, 65. Horák. Rozhodčí: Langmajer - Mičan, Schveinert. ŽK: 4:3 (31. a 86. Musa, 79. Běloušek, 87. Koreš – 22. Martinic, 89. Venc, 90+3. Mráz). ČK: 1:0 (86. Musa). Diváků: 514.

FC Písek: Satrapa – Vokurka, Běloušek, Musa, Novák (75. Malý) – Belej, Sajtl – Kalousek, Koreš, Voráček – Valenta (57. Bicenc).

FK Admira Praha: Keller – Herc, Čížek, Venc, Fric – Trajhan (81. Záruba), Horák (90.+1 Mošna), Martinic (90.+1 Skalický), Douděra (46. Mráz) – Čácha (71. Michálek), Zahálka.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle