Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ve Štěchovicích vyrovnával v závěru Sajtl

 
sobota, 14. května 2022, 10:22

Gólem obránce Ondřeje Sajtla osm minut před koncem páteční předehrávky ve Štěchovicích získali Písečtí bod za remízu 1:1 s předposlední Povltavskou FA. Příští víkend má písecký tým nucené volno, původně měl hostit ze soutěže vyloučený Vyšehrad.

Písek měl po celý zápas územní převahu, ale proti pevné a zhuštěné obraně domácích se dlouho nemohl prosadit.

Středočeši vsadili na rychlé protiútoky a po jednom z nich udeřili. Po průniku po pravé straně se míč dostal v šestnáctce k domácímu Bicencovi a ten střelou mezi Němečkem a Kotrbou otevřel skóre.

Písek se stále tlačil na polovinu soupeře. V závěru prvního dějství to zkoušel z hranice velkého vápna Kalousek a brankář Benada stačil vyrazit.

Domácí pečlivě bránili i po změně stran a nepouštěli Písek do šancí. Čtvrt hodiny před koncem měla Povltavská dvě velké šance k pojištění náskoku, ale ani jednu nevyužila a trest přišel v závěru.

Obrana nestačila zareagovat na rychlou akci žlutomodrých, Mašek odcentroval před branku, propadlý míč skončil u Ondřeje Sajtla, ten se lehce zbavil protihráče a levačkou našel skulinu mezi tyčí a padajícím gólmanem.

Milan Nousek (trenér Písku): „Vezeme bod z venku. Myslím, že má svou cenu, protože domácí tým se nachází na chvostu tabulky a tomu přizpůsobil svou hru. Pro nás to byl těžký zápas a my ten bod bereme. Do finálních fází jsme se moc často nedostávali, protože soupeř se po vstřelené brance zatáhl a my jsme dobývali jeho velmi dobře zorganizovanou obranu. Povltavská bránila v devíti lidech a pak jsme to měli těžké. Můžeme být spokojeni, že jsme dokázali aspoň vyrovnat.“

Povltavská FA - FC Písek 1:1 (1:0)

Góly: 32. Bicenc – 82. Sajtl. Rozhodčí: Fojtík - Braun, Mach. ŽK: 2:2 (67. Hodosi, 86. Lanc – 27. Volf, 89. Sajtl). Diváků: 104.

Povltavská: Benada – Bicenc (61. Chrolenok), Drobílek, Hodosi, Jakobovský, Košata, Kučera, Novák, Rudavskyj (46. Lanc), Starý, Volešák (88. Novák).

FC Písek: Satrapa – Sajtl, Běloušek, Němeček, Kotrba (60. K. Kulík) – Volf (81. Petr), Mašek – Hrachovec, Koreš, Kalousek – Belej (60. Stejskal).

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle