Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek vyválčil v lázeňském městě bod. Dotahoval dvougólovou ztrátu

 
sobota, 16. dubna 2022, 10:14

V 21. kole České fotbalové ligy uhrál Písek na umělém trávníku v Drahovicích remízu 2:2, ke spokojenosti však měl daleko. Stále se nedaří navázat na výkony z podzimní části soutěže a nic na tom nezměnil ani zápas na západě Čech.

Začátek byl jako ze zlého snu. Po brankách Červeného a Horníka Písek prohrával ve 25. minutě již 2:0. „Domácí vstoupili do zápasu lépe než my, u všeho byli dřív, a tak nebylo divu, že jsme brzy prohrávali o dva góly,“ ohlíží se za utkáním trenér píseckých fotbalistů Milan Nousek.

Po půl hodině zastavil domácí Vyleta unikajícího Beleje jen za cenu faulu a od rozhodčího Zoufalého uviděl červenou kartu. Hosté Vyletův nedovolený zákrok potrestali. Z následného trestného kopu. Marek Kalousek zamířil přesně do horního růžku a snížil na 2:1.

Převaha Písku jednoho muže v poli nebyla v dalším průběhu utkání příliš znát. Karlovarští hráli s Pískem zcela vyrovnanou partii a v 68. minutě dokonce trefili Kolaříkem břevno. „Vyloučení domácího hráče nám částečně pomohlo, Karlovy Vary ale dobře bránily, vyrážely do rychlých protiútoků a i v oslabení si dokázaly vytvořit šance,“ říká trenér Nousek.

Písečtí ale nakonec přesilovku přece jenom využili, když čtvrt hodiny před koncem vstřelil kapitán Ondřej Běloušek po přihrávce Kalouska vyrovnávací gól.

„S bodem musíme být spokojeni, protože jinak jsme podali slabý výkon,“ říká na rovinu Milan Nousek.

Písek každopádně zabodoval i ve třetím venkovním zápase jara a částečně se mu tak daří napravovat domácí nezdary. Na vlastním hřišti totiž Písečtí na jaře nezískali ještě ani bod.

Slavia Karlovy Vary – FC Písek 2:2 (2:1)

Góly: 16. Červený, 24. Horník – 34. Kalousek, 74. Běloušek. Rozhodčí: Zoufalý - Vokoun, Vnuk. ŽK: 3:2 (Červený, Tůma, Skala – Němeček, Jelínek). ČK: 1:0 (33. Vyleta). Diváků: 250.

K. Vary: Chára – Skála, Pěkný, Prágr, Matoušek, Kolařík, Vyleta, Červený (90. Mašata), Toure, Akaolisa (56. Debellis), Horník (46. Stařík).

Písek: Satrapa – Sajtl, Běloušek, Němeček, Mašek (61. Stejskal) – Kalousek, Koreš, Volf, Kulík (35. Jelínek), Hrachovec – Belej.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Slavia K. Vary
 


 
Reklama