Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pod výhru Písku s Povltavskou FA se podepsali nováčci v týmu

 
pondělí, 17. ledna 2022, 14:23

Písek - Ve druhém a narychlo sjednaném přípravném utkání porazil FC Písek na domácí umělce třetiligového soka Povltavskou FA 4:2. Dva góly vsítili do přestávky novicové Němeček s Velikým, výhru pojistil ve druhé poločase dorostenec Hadáček.

Trenér Milan Nousek ml. rád vyplnil nejnáročnější část zimní přípravy herním testem. „Jsme teď v běžecké fázi a zápas je pro hráče jakousi odměnu za těžkou týdenní dřinu,“ uvítal zápas s posledním týmem třetí ligy.

Nebylo divu, že se Písečtí první dvacetiminutovku hledali, pak spustili třígólovou kanonádu, když v rozmezí sedmi minut zadělali na náskok 3:0. „Kluci říkali v kabině, že mají těžké nohy jako z betonu, ale výsledkově a herně, až na pár výjimek, se utkání vydařilo,“ pochválil Nousek tým za výkon.

Skóre otevřel ve 28. minutě Michal Němeček, hrající na postu defenzivního záložníka. „Využil chyby soupeřovy obrany, vypíchl obránci míč a sám proti brankáři nezaváhal,“ popsal písecký trenér první trefu v roce 2022, kterou zařídila posila z Dynama ČB.

Na druhém gólu měl velký podíl Stejskal, který přehodil brankáře a vybídl ke skórování do prázdné branky Štěpána Koreše. Třetí zásah obstaral další novic Christian Veliký, který se ukázal v dobrém světle. „Skóroval po samostatné akci, škoda, že jsme ho museli pro trable s kolenem v poločase stáhnout ze hry,“ mrzelo kouče.

Středočeši krátce před přestávkou korigovali Lukášem Novákem a po hodině dokonce snížili na rozdíl jediného gólu střídajícím Ondřejem Bicencem. Třináct minut před koncem předvedl povedenou spolupráci dorostenecký tandem, který naskočil do hry po změně stran. Bílý ideálně přihrál Filipu Hadáčkovi a talentovaný mladíček podél brankáře zaznamenal svůj premiérový gól za muže a zároveň pečetil vítězství Písku v poměru 4:2.

„Vzali jsme je oba do přípravy z dorostu. Samozřejmě na sobě musejí pracovat, ale i pro ostatní odchovance je to motivace, že cesta do třetiligového A-týmu je otevřená,“ poznamenal k výkonu benjamínků Nousek.

FC Písek - Povltavská FA 4:2 (3:1)

Góly: 28. Němeček, 30. Koreš, 35. Veliký, 77. Hadáček – 42. L. Novák, 65. Bicenc.

FC Písek: Satrapa (46. Lalák) – Sajtl, K. Kulík (60. V. Kulík), Mařík, Kotrba – Stejskal (46. Petr), Hrachovec, Němeček, Voráček (46. Hadáček) – Koreš – Veliký (46. Bílý).

Napsal(a) Michal Průcha | Foto FC Písek