Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté Písku kralovali na Vyšehradě

 
sobota, 9. října 2021, 20:27

Praha/Vyšehrad - Fotbalisté Písku dokráčeli v 11. kole České fotbalové ligy k přesvědčivému vítězství 4:0 na Vyšehradě, kde prokázali, že disponují dobrou formou a herní pohodou. Tu korunovali velice slušnou produktivitou a do tabulky si připsali další tři cenné body.

Utkání přitom nezačalo pro Písecké šťastně, když se jim chvíli po úvodním výkopu zranil útočník Belej a už v 10. minutě musel střídat. „Bylo to nepříjemné, naštěstí už máme ale uzdraveného Voráčka, který dokázal Frantu Beleje v této situaci nahradit,“ uvedl trenér Písku Milan Nousek.

Hráči Vyšehradu měli možná míč častěji na kopačkách, do šancí se ale nedostávali. Ani Písek se nehnal bezhlavě do útoku, poctivě bránil a trpělivě čekal na příležitost udeřit. Tato taktika přinesla Jihočechům úspěch na konci 25. minuty. Právě Voráček, který střídal zraněného Beleje, využil na levém křídle podklouznutí Opluštila, předložil balón Štěpánu Korešovi a ten ve skluzu usměrnil míč do sítě.

Vyšehrad zahrozil až chvíli před přestávkou, jedinou vážnější šancí však byl Šanderův centr, který se otřel o břevno. „To byl ojedinělý moment, kdy nám trochu zatrnulo, jinak jsme měli utkání pod kontrolou,“ řekl po utkání kouč Písku.

Šemíky dorazili po přestávce

Domácí probuzení se nekonalo ani ve druhém poločase a hosté z Písku své vítězství naopak zvýraznili. Ve 49. minutě Kalousek ideální Korešovu nabídku ještě nevyužil, ale v 56. minutě už to bylo 0:2. Kalouskovu střelu zpoza vápna vyrazil brankář Šulc pouze před sebe a dobíhající Štěpán Pineau zblízka dorazil.

V pohodě hrající žlutomodří pak přidali ještě dvě branky. Přesně po hodině hry završil svůj skvělý individuální výkon další dorážkou nejlepší střelec Písku Štěpán Koreš po rychlé akci K. Kulíka s Voráčkem, a v 76. minutě domácí ztratili na půlící čáře balón, Voráček vyslal k brejku Marka Kalouska, který zachoval chladnou hlavu a pravačkou k tyči nezaváhal.

„Nám se zápas po všech stránkách povedl, předvedli jsme disciplinovaný výkon. Soupeře jsme nechali hrát a trpělivě čekali na svoji příležitost. Ta přišla v pětadvacáté minutě a vstřelená branka nám hodně pomohla do druhé půle. V momentě, kdy se Vyšehrad pokoušel průběh zápasu zvrátit, jsme našli v jeho zadních řadách okénka a z brejků utkání rozhodli. Z naší strany to byl velice dobrý výkon,“ zhodnotil utkání na vyšehradské umělce Milan Nousek.

FC Slavoj Vyšehrad - FC Písek 0:4 (0:1)

Góly: 26. a 60. Koreš, 56. Pineau, 76. Kalousek. Rozhodčí: Šulcová - Milner, Pánek. ŽK: 2:2 (Drobílek, Vojta – K. Kulík, Pineau). Diváků: 60.

Vyšehrad: Šulc – Šandera, Opluštil, Tokar, Kubeš (82. Nedavaška) – Matějíček (62. Hroník), Suchan, Vojta (85. Topol), Drobílek (62. Vaněk), Tvaroh (62. Gerža) – Vandas.

FC Písek: Satrapa – Mařík, Běloušek, K. Kulík, Kotrba – Kalousek (81. V. Kulík), Volf, Schramhauser, Koreš (81. Petr), Pineau (70. Sajtl) – Belej (10. Voráček, 81. Kynkor).

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FC Písek