Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek veze cenný bod ze hřiště vedoucího celku ČFL

 
sobota, 25. září 2021, 20:29

Králův Dvůr - Před dvěma týdny se fotbalisté Písku vraceli s jedním bodem za bezbrankovou remízu z Hostouně. I tentokrát vezou Písečtí bod z venku za plichtu 0:0. Rozdíl je v tom, že v sobotu dopoledne se jednalo o magnet ČFL mezi prvním a třetím týmem tabulky.

Před čtrnácti dny však trenér Milan Nousek příliš spokojený nebyl. Tentokrát remízu bere, jeden bod z hřiště vedoucího Králova Dvora má daleko větší váhu. „Je to dobré. Mohli jsme sice i zvítězit, protože v závěru jsme kopali slibnou standardku z hranice vápna, ale i domácí měli zhruba tři dobré šance, takže remízu považuji za spravedlivou,“ říká k zápasu trenér Písku Milan Nousek.

Hosté se mohli spolehnout na výborně chytajícího brankáře Satrapu, který se zaskvěl zejména v osmé minutě, kdy z bezprostřední blízkosti vychytal obrovskou šanci cábelíků. „Byl to spíš takový boj, šancí se moc neurodilo. My jsme zpočátku trochu tápali, postupně jsme ale srovnali krok a pak jsme byli i lepším týmem. Remíza však, myslím, odpovídá průběhu utkání,“ zopakuje ještě jednou Nousek.

Ve druhém poločase spálil velkou příležitost domácí Hell, na druhé straně zakončoval nebezpečně z vápna Schramhauser, netrefil ale míč přesně a brankář Králova Dvora mohl v klidu zasáhnout.

Písečtí sahali v posledních vteřinách po třech bodech. V 93. minutě se řítil sám od půlky na branku střídající Koreš, těsně před šestnáctkou byl Novákem zezadu faulován. Domácí obránce viděl červenou kartu a hosté získali jedinečnou možnost zápas z trestného kopu rozhodnout. Střela ale skončila na zdi.

Králův Dvůr tedy zůstává jediným neporaženým celkem, Písek si zase připsal do tabulky další cenný bod.

FK Králův Dvůr – FC Písek 0:0

Rozhodčí: Mudra - Hessová, Špindlerová. ŽK: 1:3 (Václavík – Hrachovec, K. Kulík, Volf). ČK: 90.+3 (Novák). Diváků: 200.

Písek: Satrapa – Mařík, Běloušek, Volf, Kotrba – Kalousek (75. Koreš), Pravda (60. Pineau), K. Kulík, Hrachovec (75. Stejskal) – Schramhauser – Belej.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FC Písek