Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetiligový Písek zahájil herní přípravu domácí porážkou s prvoligovým nováčkem

 
sobota, 3. července 2021, 21:35

Písecké A-mužstvo si naložilo pořádně velké sousto k prvnímu měření sil v rámci letní přípravy. Svěřence Milana Nouska ml. prověřil na jejich půdě prvoligový nováček z Hradce Králové a podle očekávání měl v rukách režii skoro celých devadesát minut. Za spravedlivým výsledkem 0:4 se však skrýval i poměrně dobrý výkon omlazeného jihočeského týmu.

Domácí šli do boje se dvěma dorostenci (Václav Pícha ml., Tom Bílý) a dvěma nedávnými dorostenci (Adam Kotrba, Daniel Velek) v základní sestavě, další mladíci se zapojili v průběhu utkání. Příležitost dostala kompletní pětice hráčů z lavičky včetně brankáře Václava Píchy st. Někteří opustili trávník a znovu se vrátili. „Chtěli jsme kluky vyzkoušet na různých postech a něco jim k tomu říct, aby potom mohli splnit naše požadavky. Bohužel, početně jsme na tom nebyli tak dobře jako soupeř a nemohli o poločase vystřídat deset borců,“ vysvětloval Milan Nousek ml., jemuž z různých příčin chyběla sedmička hráčů (mj. Běloušek, Voráček a Hrachovec). 

Pro Východočechy, které z hlediště sledoval jejich nedávný trenérský asistent Ondřej Prášil, dobře známý také z předchozího působení u píseckého týmu, bylo utkání vítaným zpestřením přípravného kempu u břehu Otavy. Od začátku řídili tempo hry a již v 7. minutě mohli otevřít skóre po závaru, na jehož konci Jiří Kateřiňák přestřelil branku. Hosté se však netlačili do zakončení za každou cenu. Proti pozorné obraně domácích zkoušeli různé herní varianty a řada akcí vrcholila standardní situací od rohového praporku. Na konci první půlhodiny si Hradečtí vytvořili dvě zajímavé šance, ale jednou hlavičkovali těsně nad břevno, podruhé mířili do náruče brankáře Satrapy.

Konfrontace naplnila očekávání

Písečtí fotbalisté (v sestavě s novicem Kalouskem z Dynama ČB) se statečně vyrovnávali s aktivním pohybem „Votroků“, ale do ofenzivních operací se dostávali jen sporadicky. „Bylo by fajn, kdyby se nám podařilo skórovat. Měli jsme jednu příležitost, z níž se možná dalo něco udělat,“ připomněl domácí trenér útočný pokus Václava Píchy ml. z 32. minuty. Po obranném zákroku Adama Kotrby krátce nato ale rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu, který bezpečně proměnil Dvořák, a hosté získali vedení. Do přestávky ho ještě navýšili Kubalou po rychlé akci z pravé strany.

Druhý poločas patřil jednoznačně hradeckému týmu, který o přestávce vystřídal deset hráčů a z trvalého tlaku po zásluze zdvojnásobil svůj náskok opět Dvořákem a Vlkanovou. Výkon Jihočechů ovlivnilo častější míchání sestavou. Přesto Milan Nousek ml. hodnotil sobotní dopoledne pozitivně: „Konfrontace určitě splnila, co jsme očekávali. Sice jsme kvalitativně příliš nepotrápili Hradec, ale kluci si dokázali, že zvládnou svoji roli i s tak silným soupeřem, pokud splní pokyny, které dostanou před zápasem. Bylo to pro ně náročné, ale doufám, že si aspoň trošku užili srovnání s první ligou. Osobně jsem spokojený i vzhledem k tomu, že jsme do toho šli s tak mladým a úzkým kádrem.“ 

FC Písek – FC Hradec Králové 0:4 (0:2)

Góly: 36. (pen.) a 49. Dvořák, 41. Kubala, 72. Vlkanova. Rozhodčí: Matyš – Toucha, Žemlička. Diváků: 150.

FC Písek: Satrapa (70. V. Pícha st.) – Sajtl, K. Kulík, Mařík, Kotrba – V. Pícha ml., Velek, Kalousek, Koreš, Sigmund – Bílý. Střídali Petřík, Kynkor, Petr, Vojta. Trenér Milan Nousek ml.

Hradec: Fendrich (46. Vízek) – Mejdr (46. Harazim), Klíma, Leibl (46. Král), Urma (46. Novotný) – Soukeník (46. Kodeš), Donát (46. Rada) – Záviška (46. Prekop), Kateřiňák (32. Dvořák), Rezek (46. Vlkanova) – Kubala (46. Vašulín). Trenér Miroslav Koubek.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto fchk.cz
 


 
Reklama