Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pochvala od trenéra Trpišovského potěšila, hodnotí pohárové vystoupení v Edenu Jihočeši Brabec s Jášou

 
čtvrtek, 4. března 2021, 21:53

Praha/Karlovy Vary - Pro oba to byl ohromný zážitek a dosavadní vrchol kariéry. Jihočeši Mikuláš Jáša a Matěj Brabec si zahráli s Karlovými Vary, kde jsou na hostování z Táborska, v Edenu proti Slavii Praha. Hrálo se o postup do čtvrtfinále domácího Mol Cupu a před televizními kamerami České televize.

Oba mladí fotbalisté nastoupili v základní sestavě karlovarské Slavie a na hřišti pobyli shodně sedmdesát čtyři minuty. Pražská Slavia potvrdila roli favorita, čerstvý osmifinalista Evropské ligy zdolal třetiligovou jmenovkyni z Karlových Varů 10:3. „Do Edenu jsme samozřejmě jeli s cílem postoupit,“ překvapili odpovědí táborští mladíci, s jakými ambicemi do zápasu s ligovým suverénem nastupovali. „Jasně, přece jsme na hřiště nemohli jít s tím, že už jsme prohráli,“ zopakuje ještě jednou Jáša.

Optimisticky naladěný byl i jeho kamarád Matěj Brabec, který tipoval v jednom předzápasovém rozhovoru, že Karlovy Vary v Edenu vyhrají 1:0. „Reálně jsem ale věřil, že bychom mohli inkasovat tak do tří gólů a nějaký bychom mohli dát. Bohužel jsme udělali spoustu chyb a dali si dva vlastní góly. Slavia dokázala potrestat všechny naše chyby a padalo jí tam všechno. Nebýt však těch našich kiksů, klidně jsme mohli obdržet jen pět branek. Výsledek 5:3 by byl krásný,“ říká Brabec.

Jáša si velké množství obdržených gólů vysvětluje tím, že jeho tým šel do utkání až s příliš velkou nervozitou. Na druhou stranu si ale myslí, že kdyby šly Vary do zápasu s klidnou hlavou, dopadlo by to pro jeho mužstvo ještě hůř. „Slavia je u nás top mužstvem a k utkání jsme přistupovali s respektem. Byli jsme skromní. Škoda té velké nervozity, ze které pramenily chyby, ale s chladnou hlavou bychom rozhodně nedopadli lépe. Dvouciferný výsledek je ale každopádně krutý,“ míní Mikuláš Jáša.

Na jedné z inkasovaných branek se bohužel podepsal i Matěj Brabec, který si vstřelil vlastní gól. Stalo se tak v 66. minutě a Slavia v ten moment zvýšila na 9:2. „Snažil jsem se odkopnout míč do bezpečí. Náš gólman si asi křikl, že balón má, ale já ho v tom zápalu boje vůbec neslyšel. V tu chvíli jsem netušil, jestli nemám útočníka soupeře za zády,“ popsal inkriminovaný okamžik Brabec.

Vysoké porážce nezabránili

Desítku si ani jeden z hráčů nepřál, na druhou stranu tři góly sešívaným jen tak někdo nedá. V lize má Slavia průměr obdržených branek 0,66 na zápas. „I domácí trenér Trpišovský nás za ty tři góly pochválil, když za námi přišel po zápase do kabiny. Říkal, že tři góly už jim dlouho nikdo nedal,“ pochlubil se Jáša.

Pro oba karlovarské hráče, odchovance jihočeského fotbalu, to byl ve středu v Edenu sváteční večer, který si náramně užili. „Byl to nejdůležitější zápas v mém životě na krásném stadionu. Slávisté byli skvělí. Škoda jen, že nemohli být přítomni diváci. Věřím ale, že si to užili u televizních obrazovek, protože padlo hodně gólů,“ svěřil se se svými pocity Matěj Brabec.

Rovněž Mikuláš Jáša si z Prahy odvezl nezapomenutelné zážitky. „Domácí jsme požádali, aby si s námi vyměnili dresy. Já osobně jsem si ho vyměnil s Kačarabou a Matěj má zase dres Hovorky. Taky jsem si pohovořil s Ondrou Kolářem. Motivuje mě to do další práce, takové zážitky bych chtěl zažívat nejlépe každý víkend," prozradil Jáša.

Vyřazením v poháru skončila pro Karlovarské výjimka a tým už dál nemůže společně trénovat a hrát zápasy. I oni musí respektovat stejně jako ostatní amatérské kluby vládní opatření spojené s covidem a hráči se tak budou připravovat dál individuálně.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto archiv Mikuláše Jáši
 


 
Reklama