Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby v Táboře se lámalo v závěrečné čtvrthodině

 
čtvrtek, 11. června 2020, 21:59

Tábor – V utkání čtvrtého kola Letní ligy přehrálo domácí Táborsko po zlepšeném výkonu ve druhé polovině utkání fotbalisty Písku 3:1. V prvním poločase naopak působili lépe hosté z Písku, na jejichž herním projevu jako by byla znát větší zápasová praxe. Ostatně hráči Táborska si naposledy zahráli 19. května na Střížkově proti Viktorce Žižkov.

V 11. minutě zakončoval přímočarou akci Písku v čisté gólové šanci Martin Held vedle. Podobně naložil s další tutovkou Froněk ve 21. minutě. Domácí se postupně rozehrávali a v závěru poločasu si vynutili tlak. Písecký brankář Satrapa se dvakrát zaskvěl pět minut před přestávkou. Nejprve kryl u tyče pokus Pence a následně skvěle lapil hlavičku Musiola po rohovém kopu.

V poslední minutě ale přišel pro domácí šok. Obránci Táborska neuhlídali extáborského Tomáše Froňka a ten ve 45. minutě v brejku přetlačil obránce a prostřelil Pecháčka.

Druhý poločas začal obrovskou šancí Píseckých. Martin Held utíkal na Pecháčka zcela sám, brankář Táborska však svůj tým výrazně podržel a udržel domácí naděje na zvrat.

A ten skutečně přišel, neboť další minuty už patřily domácímu celku, který do druhé poloviny derby poslal osm čerstvých hráčů. Hrálo se převážně na polovině Písku, domácí však dlouho působili v útoku bezradně.

Až závěrečná čtvrthodina přinesla ovoce. V 75. minutě se po centru z pravé strany hlavou prosadil Pavel Vandas a v 87. minutě tentýž hráč proměnil penaltu za sražení spoluhráče brankářem Satrapou. Účet zápasu uzavřel minutu na to Alves de Almeida, jenž se trefil z trestného kopu z hranice šestnáctky přímo do šibenice.

Co řekli po derby Jihočeskému fotbalu

Miloslav Brožek (trenér Táborska): „V první polovině května jsme byli zápasově vytíženi a pak jsme měli dovolenou. Do utkání s Pískem jsme tedy nastoupili po delší zápasové pauze, neřekl bych ale, že s tím náš výkon nějak korespondoval. Spíš si myslím, že jsme na zápas nebyli úplně dobře naladěni. Nechytli jsme tempo zápasu, byli jsme pomalí a působili unaveným dojmem. Ten zápas se mi moc nelíbil, abych se přiznal. V zápase jsem vystřídal dvě sestavy. Když si sestava sedla a rozehrála se, začali jsme soupeře přehrávat. To platí o koncovkách obou poločasů. Písek ale u nás podal dobrý výkon.“

Milan Nousek (trenér Písku): „První poločas byl z naší strany dobrý a ani ve druhé půli to nebylo špatné. Je třeba ale vzít v úvahu, že domácí kouč poslal na hřiště úplně jinou sestavu. Škoda, že jsme v prvním poločase a na začátku druhé neproměnili šance, protože výsledkově by to asi dopadlo jinak. Ke zbytku utkání už se nechci ani moc vyjadřovat. Snad to bude příště veselejší.“

FC MAS Táborsko – FC Písek 3:1 (0:1)

Góly: 75. a 86. (pen.) Vandas, 88. De Almeida – 45. Froněk.

Táborsko: Pecháček – Jáša (46. Provazník), Navrátil, Penc (46. Vandas), Icha (46. Uzlík) – Majka (62. Pavlík), Větrovský (46. Studnička), Kučera (46. Jánošík), Schramhauser (46. De Almeida) – Musiol (46. Petr), Tolno (46. Dybala).

Písek: Satrapa – Sajtl (57. Benetka), Běloušek, Holý, Hajdo – Wermke (78. Sigmund), Presl (78. Kvasnička), J. Held, Voráček (78. Mařík) – M. Held (57. Sirotek), Froněk (46. Valenta).

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle, video Daniel Pekař
 


 
Reklama