Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V generálce si Písek zastřílel. Olešník vyprovodil desítkou

 
neděle, 1. března 2020, 10:02

Písek - Fotbalisté Písku vyhráli poslední přípravný zápas před vypuknutím fotbalového jara 2020. V sobotní generálce na písecké umělce porazili vysoko 10:1 Olešník. Polovinu obstaral agilní Froněk.

Vloni v tuhle dobu remizoval Písek s Olešníkem 3:3. Tentokrát se generálka Nouskových hráčů povedla na výbornou a možná je i určitým měřítkem současné a minulé formy.

Od počátku bylo jasné, kdo je favorit zápasu. Písečtí (bez zraněných Valenty a Vacovského) zatlačili Olešník na jeho polovinu a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Již ve 3. minutě se prosadil Froněk a načal své půlhodinové představení, v němž nastřílel úctyhodných pět branek. Premiérový gól zaznamenal ve svém druhém střetnutí novic Wermke.

Dvouciferné skóre završil Presl

Po přestávce domácí pokračovali v markantní převaze a kombinací i střelami neustále prověřovali pozornost olešnického brankáře Studničky. Kouč Nousek poslal do hry dalších devět čerstvých hráčů. Jako první skóroval v 62. minutě M. Held, v poslední čtvrthodince se dvakrát trefil Presl a jednou Petřík. Čestný úspěch Olešnických vsítil exsparťan Lafata.

„S vystoupením v generálce můžeme být spokojeni. Zápas splňoval určité parametry. Ještě musíme zapracovat na obraně, měli jsme tam několik mezer,“ hodnotil závěrečné střetnutí zimy kormidelník Milan Nousek ml., jehož těší i aktuální zdravotní stav hráčů. „Zaplaťpánbůh se nám začala vyprazdňovat marodka. Jen u Vacovského si svalové zranění vyžádá delší dobu, Pecka si přetrhl křížák,“ uvedl k dlouhodobým absencím. Pěti zásahy se blýskla staronová tvář Froněk. „Směrem dopředu to bylo super. V ofenzívě je výborný, ještě musí zlepšit bránění při hře dozadu,“ poznamenal ke střelci dne, na kterého si bude obrana Vltavínu dávat velký pozor.

Ve středu 4. března od 18.30 hodin pořádá FC Písek tiskovku. Do prvního utkání druhé poloviny ČFL vstoupí v sobotu 7. března od 10.15 hodin na domácí umělce s Loko Vltavín.

FC Písek – FK Olešník 10:1 (6:0)

Góly: 3., 15., 22., 30. a 35. Froněk, 76. a 90. Presl, 33. Wermke, 62. M. Held, 80. Petřík – 75. Lafata. Rozhodčí: Žemlička – Kaštánek, Lepič. Diváků: 100.

Písek: Satrapa (70. Vojtíšek) – Benetka (65. Řehoř), Běloušek, Vávra, Sajtl (46. Hajdo) – Wermke (70. Voráček), Holý (65. Mařík), J. Held (65. Sigmund), Hrachovec (46. M. Held) – Ulbrich (65. Petřík), Froněk (46. Presl).

Olešník: Studnička – Tomášek (75. Tomek), Kalášek, Nygmet, Vařák (46. Nýdl) – Toth (52. Miklík), Grobár, Lafata, Šíma (20. Šálený) – Dudek (62. Toth), Rožboud.

Napsal(a) FC Písek | Foto FC Písek