Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FC MAS Táborsko posílil Martin Janošík z Třince

 
středa, 26. února 2020, 18:36

Táborsko – Za dosud největší zimní posilu FC MAS Táborsko lze považovat Martina Janošíka, krajního obránce či záložníka, který fotbalově vyrůstal v Liberci a naposledy působil v druholigovém Třinci. Martin Janošík do Táborska přestoupil. Podepsal smlouvu do 30. 6. 2021. Hráči bude v květnu 27 let a zařadí se mezi zkušenější borce kádru trenéra Miloslava Brožka.

„V Třinci jsem působil čtyři roky. Po podzimní části této sezony jsem odjel na zkoušku do třetí rakouské ligy, ale nabídli mi horší podmínky. Zlepšit mi je chtěli až od léta, ale já nechtěl žít v nejistotě. Navíc bych tam byl bez rodiny. V tu dobu mi zatelefonoval trenér Brožek, zda bych to nezkusil v Táborsku. Řekl jsem, že rád přijedu,“ popsal začátek přestupu Martin Janošík, který chtěl zjistit, jak to v jihočeském klubu funguje a byl mile překvapen.

„Jsem hodně spokojený. Poslední půlrok jsem v Třinci nedostával moc příležitostí hrát za první tým, přestup do Táborska je pro mě tak trochu vysvobozením. Vidím, že v Táboře klub dobře funguje, že má ambice a podle mého názoru patří do druhé ligy, kde byl roky tradičním účastníkem,“ míní 172 centimetrů vysoký fotbalista, který je ortodoxním levákem. Jak známo, o takové hráče je nouze.

Janošík umí hrát na postu levého záložníka či levého obránce. Postupně se propracovává do základní sestavy Táborska. Odehrál i vítězné utkání se Sokolovem (4:1). „Tento zápas můžeme hodnotit hodně pozitivně. Předtím to kolikrát nebylo ono. Naše výkony nebyly někdy úplně povedené, třeba proti Liberci B. Zápas se Sokolovem nám ukázal, jakou cestou se vydat, naše hra měla hlavu a patu. Takto bychom se rádi prezentovali i nadále. Domnívám se, že s takovým fotbalem a takovým přístupem bychom ve třetí lize měli uspět,“ zhodnotil úspěšný přípravný zápas Martin Janošík.

Čtvrtý nejstarší v kádru

Posila si uvědomuje, že Táborsko má hodně mladý tým. „Budu v kádru čtvrtý nejstarší, a to je mi teprve šestadvacet. Budu se snažit být mladším spoluhráčům příkladem. Starší kluky znám. Martina Kučeru z druhé ligy, Zbyňka Musiola ještě z Liberce a Jakuba Navrátila vnímám jako zkušeného kapitána, který pomáhá celému týmu. Starší hráči jsou v mužstvu velmi důležití, jen s mladíky se fotbal na této úrovni hrát nedá,“ míní.

Stejně jako ostatní hráči se Martin Janošík těší na jaro, na přírodní trávu, protože zimní příprava je v českých podmínkách extrémně dlouhá a odehrává se vesměs na umělých plochách, trpí klouby a vazy. „Přírodní tráva a umělka, to jsou dva odlišné fotbalové světy. Na umělce jinak přihráváte, jinak se pohybujete. Už si potřebujeme osahat přírodní trávník, tak věřím, že se nám to podaří v neděli ve Vlašimi.“

Celý tým se připravuje na nedělní generálku, ale také na první jarní domácí mistrovský zápas s Benešovem (8. března). „Víme, čeho chceme společně dosáhnout, budeme se vždy soustředit na nejbližší zápasy a nekoukat moc dopředu. To se nevyplácí. Na každého soupeře musíme být stoprocentně připraveni, projevit větší chuť a vůli,“ míní Martin Janošík.

S rodinou v Táboře

Mladý muž sice není ženat, ale žije s partnerkou a 15měsíčním synem. Díky řediteli klubu Josefu Holubovi a sekretáři Jiřímu Kolářovi se podařilo hráči sehnat byt, aby mohl bydlet s rodinou v Táboře. „Co se týká toho ženění, tak to hodlám v létě napravit. Chci bydlet přímo v Táboře. Nejsem typ na dojíždění, abych viděl rodinu jednou za týden nebo čtrnáct dní o víkendu. Mít rodinu při sobě je pro mě hodně důležité. Těším se na život v Táboře, o městě jsem už hodně slyšel,“ uzavřela posila FCT.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC MAS Táborsko
 


 
Reklama