Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Daniel Martins Toutou Mpondo zamířil z Táborska do Teplic

 
úterý, 25. února 2020, 10:16

Táborsko – FC MAS Táborsko opustil v zimním přestupním termínu francouzský útočník Daniel Martins Toutou Mpondo (nar. 13. 3. 1996). Forvard, který nastřílel na podzim devět branek, odešel do prvoligového klubu FK Teplice na půlroční hostování s opcí na přestup.

V Táborsku hráč působil rok, sotva přišel na jih Čech, dal v přípravě prvoligové Příbrami dva góly. „Jsme rádi, že o naše hráče z ligy je zájem. Rád bych podotkl, že jenom Sparta B poslala do ligy Marečka či Juliše. Toutou přerostl náš klub a cítil, že se chce posunout dál. My už máme připravenou za něj náhradu a doufáme, že se nám ji povede dotáhnout do konce týdne, aby mohla nastoupit již v generálce s Vlašimí,“ uvedl ředitel FC MAS Táborsko Josef Holub.

Jihočeský klub už jednu posilu má. Je jí krajní obránce či záložník Martin Janošík z Třince. Rozhovor s ním FCT přinese v nejbližších dnech.

Dřímá v něm potenciál, všimli si v Teplicích

A proč Teplice sáhly pro šikovného útočníka až do třetí ligy? „Dřímá v něm potenciál do budoucna, už v minulém roce v Táborsku ukázal, že dávat góly umí, proto jsme se rozhodli ho angažovat,“ říká na klubovém webu sportovní ředitel Štěpán Vachoušek. Na severu Čech podepsal Mpondo smlouvu do konce letošní sezóny s opcí na další dva roky.

Agentem francouzského forvarda je Daniel Chrysostome, který do Fortuna ligy přivedl už Kamso Maru, Mahameda Tijaniho nebo Carlose Azeveda.

Napsal(a) Luboš Dvořák, redakce | Foto FC MAS Táborsko
 


 
Reklama