Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek – Příbram U19 3:2. V závěru rozhodl Valenta

 
středa, 12. února 2020, 08:38

Písek - Úterní přípravné střetnutí s dorostenci Příbrami spělo k nerozhodnému výsledku, když tři minuty před koncem se podruhé v utkání prosadil Tomáš Valenta a rozhodl o vítězství písecké jedenáctky.

Píseckým z různých příčin chyběla čtveřice Voráček, Presl, Sajtl a Ulbrich. Příležitost dostali další hráči. „S předvedeným výkonem jsem spokojený,“ chválil si trenér Písku Milan Nousek ml. „Soupeř splnil naše očekávání od prvoligového dorostu. Byl běhavý, rychlý a agresivní v soubojích a patřičně nás prověřil,“ dodal na adresu příbramské devatenáctky, která je v Písku na soustředění.

První poločas se obešel bez gólového zápisu. „Šance byly na obou stranách, ale na góly došlo až po přestávce,“ poznamenal Nousek. V 50. minutě nacentroval do ohně Martin Held (v přípravě nastoupil poprvé) a z následné trmy vrmy před brankou Smrkovského se nejlépe orientoval pohotově dorážející Roman Vávra.

Využité penalty na obou stranách

Středočeši pod taktovkou trenérů Huni a Zápotočného (bývalé ikony příbramského fotbalu) vyrovnali v 70. minutě po rychlé akci a zpětné přihrávce, kterou zužitkoval Vott. V závěrečné desetiminutovce došlo nejen na sněhovou vánici, ale také na další gólové momenty. Domácí Vávra byl v úniku faulován v šestnáctce a nařízenou penaltu proměnil střídající Tomáš Valenta. Příbram kontrovala po třech minutách a také z penalty za faul, z níž vyrovnal Kolář.

Už se zdálo, že se oba týmy rozejdou smírně, když nejlepší střelec zimní přípravy Valenta tečovanou ranou za velkým vápnem nasměroval Písek za výhrou 3:2. „Jedinou kaňkou jsou zranění Vacovského a Pecky, kteří zápas nedohráli. Snad to nebude nic vážného a budou v pořádku,“ litoval Nousek dvou zraněných.

Seriál přípravných zápasů pokračuje v sobotu 15. února 2020, kdy FC Písek přivítá divizní Katovice (10,30).

FC Písek – 1.FK Příbram U19 3:2 (0:0)

Góly: 50. Vávra, 80. (pen.) a 87. Valenta – 70. Vott, 83. (pen.) Kolář. Rozhodčí: Lepič - Toucha, Landík.

FC Písek, 1. poločas: Satrapa – Řehoř, Běloušek, Vacovský (32. Pecka), Hajdo – M. Held, Holý, J. Held, Sigmund – Vávra, Froněk.
2. poločas: Satrapa – Řehoř (60. Benetka), Běloušek, Vacovský, Hajdo (60. J. Held) – M. Held, Mařík, Pecka (70. Petřík), Sigmund (65. Valenta) – Vávra, Froněk (60. Hrachovec).

Napsal(a) FC Písek | Foto FC Písek