Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Únavu Písečtí nesetřásli. S Aritmou se rozešli smírně

 
pondělí, 10. února 2020, 20:52

Písek - Remízu v poměru 2:2 přineslo přípravné sobotní utkání mezi Pískem a divizní Aritmou Praha, v němž hosté dvakrát vedli zásluhou Glasnoviče. Za žlutomodré dotahovali Hrachovec s Valentou, který zaznamenal již šestý gól v zimní přípravě.

Píseckým nešla upřít snaha, ale do ideálu měl jejich výkon daleko. „Mám smíšené pocity,“ uvedl po utkání trenér Milan Nousek ml. a poukázal, co se mu na hře nelíbilo. „Dnes to byla pro kluky spíše morální zkouška, po náročném týdnu toho mají plné zuby, ale není omluvou, že byli nedůrazní a chyběla jim rychlost s míčem, která nás na podzim zdobila. Projevených nedostatků se musíme příště vyvarovat. Věřím, že tohle byla jen mimořádná výjimka.“

V 15. minutě mohl po úniku ze strany otevřít skóre Valenta, ale samostatný nájezd nezakončil přesně. Z rychlého protiútoku udeřili hráči v bílých dresech zkušeným Glasnovičem. Písečtí srovnali o šest minut později. Holého střílený centr dorazil do sítě Václav Hrachovec.

Z převahy vytěžili jen vyrovnání

Aritma dorazila s dvanácti hráči, druhá polovina mužstva hrála ve stejný čas druhý zápas v Praze. „U nás nastoupila silnější sestava,“ dodal Nousek, což podtrhuje start exligisty Štohanzla, kapitána Troníčka, Modra či Jihočecha Frnocha. Po půl hodině to byl opět v nižších soutěžích známý Chorvat Marin Glasnovič (odmalička žije v Praze), který našel okénko v písecké obraně a poslal hosty podruhé do vedení.

Po přestávce získali domácí územní převahu, ale dlouho se nemohli prosadit. „Vytvořili jsme si tlak, ale hosté měli výborně organizovanou obranu. Po vyrovnání jsme obléhali šestnáctku soupeře, ale chyběla rychlost, moment překvapení a měli jsme zbytečné ztráty,“ poznamenal písecký kouč. Skóre dorovnal v 65. minutě zimní šutér Tomáš Valenta. Po jedné z mála chyb v obraně Aritmy střelou podél brankáře Stařečka stanovil konečný stav na 2:2.

S týmem Písku po návratu ze soustředění už nebyl útočník Ondřej Kolařík z Ústí nad Labem. „Bude maturovat, což je prioritou. Další roli hrála vzdálenost. Domluvili jsme se s hráčem a rodiči, že to můžeme znovu zkusit v létě. Každopádně při svém věku ukázal potencionál,“ řekl Nousek k ukončeným testům Kolaříka. Široký zimní kádr FC Písek by se měl dostat do finální podoby v příštím týdnu.

FC Písek – SK Aritma Praha 2:2 (1:2)

Góly: 21. Hrachovec, 65. Valenta – 15. a 34. Glasnovič. Rozhodčí: Toucha – Lepič, Landík.

FC Písek, 1. poločas: Satrapa – Benetka, Běloušek, Vacovský, Sajtl (35. Hajdo) – Holý, Presl (30. J. Held) – Hrachovec, Ulbrich, Froněk – Valenta.
2. poločas: Satrapa – Benetka, Vávra, Vacovský, Hajdo – Hrachovec (60. Řehoř), Holý (60. Mařík), Pecka, Valenta – Froněk (60. Sigmund), J. Held.

Napsal(a) FC Písek | Foto FC Písek