Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

O prohře Táborska rozdílem třídy rozhodl druhý poločas

 
neděle, 2. února 2020, 13:44

Praha – Druholigový Slavoj Vyšehrad zdolal třetiligový A tým FC MAS Táborsko zlepšeným výkonem po přestávce 5:2. Za „Šemíky“ hrají kvalitní borci: brankář Otáhal, obránci Tomáš Jablonský, Milan Nitrianský, Ondřej Švejdík či záložník Milan Černý.

Táborsko hrálo v Praze první poločas vyrovnanou partii, dokonce lépe začalo a šlo do vedení po hezké akci Tolna a zakončení Toutoua. Za Vyšehrad vyrovnal opakovanou střelou Alexandr. Předtím pálil z voleje Laňka.

Po obrátce se kopaly dvě penalty. Za domácí se nemýlil Nitrianský (ruka Dybaly), za hosty srovnal Musiol (faul). Od té doby byli domácí lepším týmem a postupně přidali tři branky. Zaujal pátý vyšehradský gól, který začal od Jablonského. Ten předvedl skvělou ekvilibristiku. Předklonil se a míč mu zůstal sedět za krkem, hráč si ho umně shodil před sebe a uvolnil Čvančaru, který obloučkem překonal Pecháčka.

Táborsko hrálo druhý poločas ve značně kombinované sestavě plné mladíků. Na testech se objevili čtyři francouzsky mluvící adepti, ale nikdo z nich trenérský štáb nezaujal. V sestavě Táborska, které stále hledá náhradu za Condeho, mj. chyběli marodi Vandas, Vozihnoj, Penc, Schramhauser.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Skončila nám první fáze přípravy. Ověřili jsme si, kteří hráči na to mají, kteří na to nemají. Je vidět, že před námi stále stojí velký kus práce. Žádný z testovaných hráčů mě nezaujal. I díky tomu jsme vlastně prohráli, potřebovali jsme je vidět. První poločas snesl z naší strany fotbalové parametry, ale druhý už byli domácí jasně lepší. Hráči, kteří tu byli dnes na testech, neprokázali žádnou kvalitu, aby mě přesvědčili, že u nás mohou zůstat. Z mého pohledu měl tento zápas hlavní účel – selektivní.“

FC Slavoj Vyšehrad – FC MAS Táborsko 5:2 (1:1)

Branky: 33. Alexandr, 53. Nitrianský (pen.), 59. Drobílek, 67. Pouček, 71. Čvančara – 21. Toutou, 56. Musiol (pen.). Rozhodčí: Řeháček – Mrkáček, Miner. Diváci: 100.

Vyšehrad: Otáhal – Drozda, Alexandr, Vejvar, Laňka, Zinhasovič, Kozel, Verner, Švejdík, Hani, Suchan. Náhradníci: Mareš, Drobílek, Pouček, Bašič, Nitranský, Kokorovič, Jablonský, Dočekal, Čvančara, Šandera, M. Černý

Táborsko: Zadražil – Rydval (46. Icha), Navrátil, Dybala (72. Brabec), Janošík (46. Keita - 82. De Moraes) – Havrda (46. Cantin - 72. Jáša), Kučera, Labite (30. Říha), Tolno (55. Větrovský) - Toutou, Musiol.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková