Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Někteří hráči předvedli svůj nadstandard, říká trenér Písku Milan Nousek

 
středa, 27. listopadu 2019, 09:30

Podzimní část letošního ročníku ČFL zahájil písecký A-tým 10. srpna remízou 1:1 a neúspěšným penaltovým rozstřelem 2:4 na hřišti pražského Vltavínu. Závěr obstarala 16. listopadu domácí remíza 1:1 s úspěšným penaltovým rozstřelem 4:2 při měření sil s pražskou Admirou. Celkově žlutomodří shromáždili dvacet devět bodů a pro zimní období si rezervovali pobyt na třetí příčce šestnáctičlenné tabulky. Lepší byla jen rezerva Sparty a lídr FC Táborsko. Nepříliš očekávaný, ale tím příjemnější výsledek, se zrcadlí v trenérském ohlédnutí Milana Nouska ml.

Při reminiscenci na minulou sezonu se dá říct, že nynější třetí příčka pro Písek je docela nad plán. Souhlasíte?
Myslím, že je to opravdu něco navíc, taková odměna pro kluky za jejich práci v posledním půlroce. Při trénincích, při zápasech. Nikdo asi nečekal, kolik nasbíráme bodů. Jsem za ně velmi rád. Úvod podzimu byl takový syrový, sice jsme v zápasech nezaostávali herně za soupeři, ale nebyli jsme úplně dominantní. Naštěstí si to potom sedlo. Protočili se hráči v kádru, což nám taky pomohlo, a nakonec přišla série několika vítězství. Odlepili jsme se od spodku tabulky a dostali se na pozice, ve kterých bych si představoval, aby se nacházel náš tým.

Odehráli jste i nepříliš povedené zápasy, že?
To patří k fotbalu. Alespoň nás vždycky posadily na zadek a museli jsme potom zase pořádně makat.

Postavení vydobyté na podzim přinese větší tlak na mužstvo v jarní části?
Určitě nastane větší tlak, ale ten je pro nás příznivější a přijatelnější, než jsme zažili loni, kdy jsme se prali sami se sebou na opačném konci tabulky. Doufám, že zvládneme jaro ještě o něco lépe, než podzim, a zůstaneme kolem třetího místa, což by bylo fajn.

Uplynulé období z pohledu píseckého týmu lze rozdělit na dvě části – nepříliš povedený úvod a výborný závěr. Získali jste náležité poučení z rozpačitého startu?
Poučili jsme se a uděláme všechno, abychom nebyli znovu na houpačce. Úvod sezony je vždycky těžký, než si to sedne v zápasech. Připravíme se tak, aby se neopakovala podzimní situace, i když realita může být potom jiná. V každém případě uděláme maximum pro úspěšný vstup do jarních odvet. Chceme být stejným týmem jako na konci první poloviny soutěže.

Podzimní zkušenost je pro vás dobrý odrazový můstek?
Přesně tak. Kluci rostli každým zápasem. Prošli těžkými souboji na Spartě nebo v Plzni, kde sice prohráli, ale tyto konfrontace představují velké plus pro jejich sportovní vývoj. Sami na sobě to vidí a zjišťují, že nabírají pohodu. Daří se jim a to se projevuje v jejich počínání na hřišti a nakonec i ve výsledcích.

Písecký tým šel výkonnostně nahoru. Dá se tedy říct, že nikdo z fotbalistů vysloveně nezklamal?
Všichni pracují na tréninku, jak po nich žádáme, a mohu ujistit, že z našeho kádru nezklamal vůbec nikdo. Hráči podávali výkony, na které momentálně mají a někteří třeba i za hranicí svých možností. Samozřejmě, někteří také mají rezervy a my teď na to musíme ukázat a dostat to z nich.

Při pohledu na soupisku můžete označit borce, který se stal příjemným překvapením podzimu?
Nebudu jmenovat, protože jsme si to uhráli jako tým, což je nejdůležitější. Pochopitelně, našlo se několik hráčů, kteří předvedli svůj nadstandard. Velmi mě to těší.

Zkusím se zeptat na brankáře Jana Satrapu, který v pěti domácích zápasech po sobě nedostal jediný gól. Byl to on, kdo zazářil?
Pokud Sáťa stál v bráně, tak musím říct, že předvedl vždycky takový výkon, aby podržel své spoluhráče a potom se od toho odrazilo celé mužstvo. 

Jestliže ze strany trenérů převažuje spokojenost se současným kádrem, případná posila pro začátek kalendářního roku musí tedy splňovat velmi přísná kritéria?
Ano. Má-li být příchod zajímavý, budeme klást na takového hráče vysoké nároky. Mančaft nepotřebuje doplnit, může se jenom vylepšovat. Naším úkolem je obrušovat diamant, který tady máme. Aktuální vyjednávací pozice nám umožňuje zvát fotbalisty do třetího týmu ČFL a to je velice dobré.

Jaký bude program zimní přestávky?
Po skončení ligy jsme ještě trénovali a v prosinci nás čeká přípravný meziblok. Kluci by rádi co nejdelší volno, ale musíme pořád pracovat. Klasickou zimní přípravu zahájíme 6. ledna podle obvyklého modelu. Není nic, co bychom potřebovali změnit. Ani se to moc nedá. Dělá se to všude stejně, jenom jde o podmínky, jaké kdo má k dispozici a jestli musí za nimi cestovat. My naštěstí nemusíme. Využijeme klubový areál, ve kterém je všechno, co potřebujeme. Do plánu patří i přípravné zápasy a jestli se to povede, zkusíme pro zpestření kratší zahraniční kemp.

Prozradíte destinaci?
Maďarsko. Realizační tým bude trochu relaxovat, hráčům naordinujeme především běhání.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota, Michal Průcha
 


 
Reklama