Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Při loučení s podzimem v ČFL získal Písek dva body po penaltách v souboji s Admirou

 
sobota, 16. listopadu 2019, 21:06

Loučení s třetiligovým podzimem u břehu Otavy obstaral sobotní dopolední duel FC Písek s pražskou Admirou (všechny jarní domácí zápasy se budou hrát v pátek večer). Po výborném nástupu Jihočeši polevili a dostali trochu nešťastný gól, nakonec vydřeli remízu a prémiový bod po penaltách. Dva získané body jim zajistily přezimování na třetí příčce v tabulce ČFL.

Úvodní dvacetiminutovku režírovali písečtí hráči, kteří drželi míč na kopačkách většinou na polovině soupeře, pohříchu si však nevytvořili žádnou vysloveně gólovou příležitost. Neúspěšný pokus vykázal v 6. minutě Antonín Presl po přihrávce Ondřeje Bělouška. Zajímavě vypadal rychlý útok dvojice Martin Voráček – Tom Ulbrich v 19. minutě, ale jejich akci měl dotáhnout Štěpán Holý, jenž nedoběhl míč. Mezitím se dostal ve 13. minutě do úniku Štěpán Zahálka, naštěstí pro domácí trefil do nohy vybíhajícího brankáře Jana Satrapu. Rýsovala se také šance pro Antonína Presla (ve 42. minutě odstoupil se zraněnou čelistí), jenže mu utekl balon, u něhož byl dřív pražský gólman Martin Jung.

Písečtí hráči si nedokázali uchovat počáteční aktivitu a ke slovu se dostávali stále častěji Pražané. „Asi přišlo uspokojení, že nám to šlo téměř samo. Přestali jsme běhat a být rychlí na míči. Nabídli jsme to soupeři,“ ohlížel se trenér Milan Nousek ml. Na vlhkém a kluzkém terénu ve 38. minutě nešťastně podklouzl Antonín Presl a ztratil míč na hranici vlastního pokutového území. Hosté využili nenadálou situaci a Štěpán Zahálka bez váhání umístil přesnou střelu k levé tyči. Překvapený Jan Satrapa nemohl zasáhnout a inkasoval poprvé na podzim před domácími diváky. Předtím pětkrát udržel nulu, písecký tým celkem doma držel čisté konto 551 minut.

Závěr byl zbytečně nervózní

Druhá půle od začátku probíhala ve znamení snahy píseckého celku o vyrovnání. Rychlonohý Martin Voráček spolu s Jakubem Heldem v 52. minutě podnikli bleskovou akci, ale neprosadili se ve vápně Pražanů. Tlak Jihočechů narůstal. Fotbalový děj se většinou odehrával na polovině Admiry, stále se však čekalo na gólový okamžik. Po rohovém kopu střídajícího Ondřeje Sajtla se ve skrumáži nejlépe orientoval další střídající borec Martin Held a zblízka zajistil remízový stav. Domácí byli rozjetí a již po třech minutách znovu po rohu mohli jít do vedení, jenže Jakub Štefan vykopl míč téměř z brankové čáry. Pěknou střelou se mohl prosadit také Ondřej Sajtl, zastavila se však o hradbu těl.

V závěru zbytečně narůstala nervozita a rozhodčí museli opakovaně od sebe oddělovat hráče, kteří se pouštěli do potyček jako v hokeji. Náznak rvačky předvedli v 84. minutě dvě rozezlené jednadvacítky, domácí Tomáš Valenta a hostující Miroslav Horák. Po faulu na Tomáše Valentu v 90. minutě ještě Písečtí dostali výhodu trestného kopu, ale definitivní dělba bodů se konala až v penaltovém rozstřelu. Z pěti píseckých pokusů se neprosadil pouze Martin Held, který levačkou přestřelil. Skórovali Roman Vávra, Filip Vacovský, Tomáš Valenta a Václav Hrachovec. Hosté jednou přestřelili, jednou je skvěle vychytal Jan Satrapa.

Milan Nousek ml., trenér FC Písek: „Přetrvávají smíšené pocity. Prvních dvacet minut jsme dominovali, ale nevytvořili si žádnou situaci, z níž bychom mohli skórovat. Vedení získal soupeř. Po změně stran se trochu vytratil systém ze hry, ale převaha byla na naší straně. Nakonec jsme zaslouženě získali bod navíc. Hrálo se na těžkém, mazlavém terénu, musím však říct, že někteří hráči neměli dobře zvolenou obuv.“

František Peřina, trenér Admiry Praha: „Pro nás to bylo nesmírně těžké utkání. Celý podzim se nám vyhýbala zranění, teď jsme museli řešit zdravotní stav pěti šesti důležitých hráčů. Písek patří k nejlepším týmům v soutěži. Má vynikající střed hřiště, odkud vyráží k velmi dobrým kombinacím. Chtěli jsme zahustit střed, ale v úvodu jsme nebyli dost koncentrovaní. Po tlaku domácích jsme se zvedli a byli šťastnější, že čtyř útoků jsme dali gól. Ve druhé půli jsme se soustředili na defenzivu. Bod je pro nás zlatý.“

FC Písek – FK Admira Praha 1:1 (0:1), penalty 4:2

Góly: 74. M. Held – 38. Zahrádka. Rozhodčí: Nejedlo – Radina, Hádek. ŽK: 3:3 (84. Valenta, 86. Sajtl, 90. Běloušek – 20. Mošna, 58. Hudec, 84. Horák). Diváků: 335.

FC Písek: Satrapa – Benetka, Běloušek, Vacovský, Holý – Voráček (80. Hrachovec), Kulík (55. M. Held), J. Held, Valenta – Ulbrich (72. Sajtl), Presl (42. Vávra). Trenér Milan Nousek ml.

Admira: Jungr – Herc, Hudec, Vosický, Fric – Martinic (22. Čácha) – Mošna (56. Eliáš), Horák, Douděra (89. Čížek), Majer (72. Štefan) – Zahálka (79. Radimský). Trenér František Peřina.

Nejlepší hráči: Jakub Held – Ondřej Vosický

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota
 


 
Reklama