Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetiligisté se loučí v sobotu doma. Přáním je naplno bodovat

 
pátek, 15. listopadu 2019, 16:08

Tzv. cábelíci neboli FK Králův Dvůr (město se nachází v okrese Beroun) přijede už v sobotu 16. listopadu na stadion Kvapilova, aby se už od 13.30 hod. utkal s domácím mužstvem FC MAS Táborsko. Půjde o atraktivní střet prvního týmu tabulky Fortuna ČFL se třetím. Písek, další jihočeský zástupce v ČFL, se v závěrečném střetnutí podzimu pokusí v sobotním dopoledni (10,15) potvrdit skvělou formu s nováčkem Admirou Praha a prodloužit domácí neprůstřelnost.

Trenér FCT Miloslav Brožek má o kvalitách soupeře jasno. „Je to zkušené mužstvo, u něhož se těžko překonává obrana, má svoji kvalitu, je dobře organizované a hraje týmově,“ míní Miloslav Brožek. Ten v královodvorském týmu zná Michal Hella (působil v Táborsku), Martina Krause i trenéra Tomáše Šilhavého. Táborsku se daří a nehodlá na tom nic měnit.

„My máme svoji cestu, po které jdeme. Věříme, že bude úspěšná. Stojíme teď na špičkách a jsme na zápas natěšeni. Jsme v čele tabulky a závěr podzimu si nechceme pokazit. Do zápasu dáme všechno,“ uvedl Miloslav Brožek. V utkání určitě nenastoupí Ahmed Al Sarrori, který odletěl a ve čtvrtek odehrál za rodný Jemen kvalifikační zápas proti Palestině (1:0). „Každý hráč chybí, ale myslím, že Ahmeda nahradíme,“ podotkl trenér.

Ten projevil lítost, že sobotní zápas se hraje v podobném čase, jako se na Komoře jede závod Elite Světového poháru v cyklokrosu. „Cyklokros mám rád, sleduji ho od mládí. Bambula, Šimůnek, Camrda, to byly moje hvězdy. Ale o přeložení zápasu z neděle na sobotu požádal Králův Dvůr už někdy před dvěma, třemi měsíci a my jsme nedohlédli, že tam bude kolize s cyklokrosem. Je to škoda, ale já věřím, že fotbaloví fanoušci dorazí na náš zápas v hojném počtu. Potřebujeme jejich podporu,“ vysvětlil trenér FCT.

Přidá Písek šestou domácí výhru?

Svěřenci trenéra Milana Nouska mají před sebou jedinečnou možnost polepšit si v případě vítězství či dvoubodového zisku posunem v tabulce na třetí místo, neboť třetí Králův Dvůr míří na horkou půdu vedoucího Táborska. A tam zatím letos ještě nikdo nebodoval. „Nechci předbíhat, ale o téhle možnosti přezimovat třetí samozřejmě víme. Hrajeme doma a rádi bychom utkání zvládli,“ sdělil kouč Nousek. K dispozici kompletní kádr, který po sobotním střetnutí čeká "dokopná".

Písek se bude snažit o šesté domácí vítězství v řadě, které by podtrhlo už tak výtečné podzimní vystoupení. Na bilanci na píseckém stadionu je zajímavé i to, že při pěti výhrách brankář Satrapa ani jednou neinkasoval! Dlouhých 450 minut. Celkem čítá domácí neprůstřelnost již 513 minut. Jediný gól obdržel brankář Klement od exligisty Egona Vůcha z Domažlic (0:1).

Admira (11. místo) získala z posledních čtyř zápasů jediný bod. V minulém kole prohrála na domácí stadionu v Kobylisích s béčkem Sparty 1:2 (Mošna – Juliš 2) a ani do třetice ve sledovaném pražském derby nebodovala. Nastoupila v sestavě Jungr – Herc, Hudec (46. Eliáš), Vosický, Fric – Martinic (79. Čížek) – Mošna, Horák, Čácha (60. Douděra), Majer (60. Štefan) – Radimský (73. Pavlata), trenér František Peřina musel opět oželet střelce Zahálku, nad jehož startem v Písku visí otazník.

Napsal(a) Luboš Dvořák, Michal Průcha | Foto Daniel Pekař