Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko zdolalo Štěchovice díky výborné osmiminutovce

 
pondělí, 23. září 2019, 09:14

Třetiligový A tým FC MAS Táborsko i nadále drží první místo tabulky, když v neděli porazil doma po zlepšeném výkonu, který přišel ve druhém poločase, středočeské Štěchovice 3:2. Výhra se však rodila těžce.

V první pětačtyřicetiminutovce se domácí tým trápil, měl málo pohybu, ve hře chyběl duch karetně absentujícího kapitána Navrátila. Do vedení šli hosté, když se po autovém vhazování zleva prosadil na malém vápně důrazný Š. Kučera – 0:1.

Po přestávce se na hřiště vrátil jihočeský tým s jiným projevem. Nejdříve se zastřelovali Tolno a Musiol a pak Táborsko odšpuntovalo třígólovou osmiminutovku. Jako první se trefil hlavou Musiol, vzápětí otočil skóre Toutou a vše završil střídající Vandas po skvělé akci Tolna. Rázem to bylo 3:1.

Domácí si vyrobili komplikaci tím, že chybující stoper Penc zastavil hráče Štěchovic Štědronského, kterýž by šel sám na bránu, a byl vyloučen. Z následného trestného kopu Volešáka snížil Busta, ale pak už si oslabený, ale odhodlaný domácí tým vítězství pohlídal.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Diváci asi čekali, že jim budeme servírovat vyuzenou šunku, ale my jsme jim v prvním poločase servírovali nedovařený prejt. V prvním poločase jsme měli málo pohybu, hodně ztrát míče, hráli jsme kostrbatě. Věděli jsme, s čím soupeř přijede, že bude bránit. My jsme se s tím v prvním poločase nevypořádali. Před druhým poločasem jsme si řekli, že musíme k zápasu přistoupit úplně jinak, vzít odpovědnost každý sám za sebe, za svůj výkon, za svůj prostor, za to, co má hrát. Druhý poločas jsme až do vyloučení zápasu dominovali. Naše góly byly výsledkem tlaku a naší kvality vepředu. Mám smíšené pocity, protože ten zápas jsme nesehráli úplně dobře. Jsem spokojen s výsledkem, ale s prvním poločasem určitě ne." (Další názory trenéra na zápas přineseme v průběhu týdne.)

FC MAS Táborsko - TJ Štěchovice 3:2 (0:1)

Branky: 62. Musiol, 64. Toutou, 70. Vandas – 35. Kučera, 75. Busta. Rozhodčí: Dujsík – Drábek, Brychta. ŽK: 28. Vozihnoj (TAB) – 22. Košata (STE), 85. Jakobovský (STE). ČK: 75. Penc (TAB). Diváci: 627.

Táborsko: Zadražil – Smetana, Penc, Conde, De Almeida (90+1 Větrovský - Vozihnoj (36. Novák), Schramhauser (63. Vandas), M. Kučera, Tolno (89. Jáša) - Toutou (86. Rydval), Musiol.

Štěchovice: Kohoutek – Busta, Švejda, Košata, Volešák, Štěpán Š. Kučera, Štědronský, Nehoda, Jakobovský, Lukavský, Těžký.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle