Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Penaltová kletba zlomena. Od Litavky se dvěma body

 
pondělí, 23. září 2019, 09:03

Písečtí fotbalisté navázali na předchozí kvalitní výkony v nedělním dopoledni v Příbrami. S místní rezervou sehráli vyrovnanou partii, z níž vyšli po remíze 2:2 a penaltách s plusovým bodem navíc.

Písečtí nastoupili v totožné sestavě jako proti K. Varům, ale do utkání nevkročili nejlépe. Na hlavním stadionu prvoligové Příbrami prohrávali už od 3. minuty, kdy skóroval Sunday Damilare Adetunji. Ještě v téže minutě mohl vyrovnat Valenta, domácí brankář Kočí střelu k tyči vyrazil.

Písečtí útočili častěji, vytvořili si mírnou převahu a ve 23. minutě měli velkou možnost vyrovnat. Po faulu brankáře Kočího na Valentu zahrával pokutový kop Ulbrich, ale nepříliš razantní pokus Kočí přečetl. Tři minuty nato už se hosté dočkali. Po závaru před příbramskou brankou dorážel zblízka Roman Vávra. Jenže radost v hostujícím táboře trvala jen pár vteřin. Kombinační akci Středočechů zakončil střelou z úhlu Filip Stuparević a domácí opět vedli.

Další pohromě zabránil včasným vyběhnutím brankář Satrapa, který vychytal unikajícího Adetunjiho. Akce střídala akci, pohledné střetnutí nabídlo řadu rušných momentů před oběma brankami. Velkou překážkou byl pro hosty výtečný Kočí, který po půl hodině v rozmezí tří minut třikrát úspěšně zasáhl. Při Valentově střele do horního růžku předvedl parádní zákrok.

Penaltám šli naproti

Hostující tým byl iniciativnější i po přestávce. Příbram ale mohla rozhodnout z první vážnější příležitosti v 58. minutě. Na konci kombinační akce byl na zadní tyči dorážející Janota, avšak Satrapa vytáhl super zákrok a zabránil pohromě. Po vyrovnání volal Bělouškův pokus z dálky, ale i další pokusy Píseckých skončily těsně mimo.

Po hodině hry posílil ofenzivu Písku střídající Presl, a jak se v závěru ukázalo, byl to vydařený tah. Martin Held sám před brankářem ještě nezakončil přesně, ale pět minut před koncem si postavil míč k zahrání trestného kopu Antonín Presl a nádhernou střelou vymetl šibenici.

Šlo se na penalty a tahle disciplína byla už dlouhobě pro písecké hráče noční můrou. V týmu však vládne pohoda a to se projevilo i na střelcích. Hrdinou rozstřelu se stal gólman Satrapa, který tři ze čtyř penalt zlikvidoval. Na písecké straně nedal jen Sajtl, Kubiš, Vacovský a Valenta byli nekompromisní, na pátého Presla se ani nedostalo.

Zisku dvou bodů si vážil i trenér Milan Nousek ml. „Z Příbrami jsme se vraceli s dobrými pocity, protože jsme urvali dva body za výhru na penalty. Jsme naprosto spokojeni. Z obou stran to byl velice kvalitní zápas, který se musel divákům líbit. Oba týmy si vypracovaly množství brankových příležitostí, z nichž jsme my i Příbram vytěžili dva góly. Remízu po devadesáti minutách považuji za spravedlivou. Penalty jsou loterie, v níž se konečně jednou usmálo štěstí také na nás. V rozstřelu nás výrazně podržel brankář Satrapa, jenž chytil tři penalty, což je docela rarita. Řekl bych, že ve druhé půli jsme byli aktivnější a šli jsme tomu štěstí v penaltách naproti. Soupisku příbramského béčka jsem podrobněji nestudoval, ale využili minimálně čtyři hráče širšího ligového kádru a ti nesporně přispěli k vysoké kvalitě utkání,“ zhodnotil duel v Příbrami. Po něm se Milan Nousek vydal na vyšetření do nemocnice a domů se vrátil s nohou v sádře. Ve včerejším utkání okresního přeboru (hraje za Putim) si natrhl achilovku a určitě do konce podzimu si od aktivního fotbalu odpočine.

1.FK Příbram B – FC Písek 2:2 (2:1), penalty 1:3

Góly: 3. Adetunji, 27. Stuparević – 26. Vávra, 85. Presl. Rozhodčí: Szikszay - Kubec, Cupl. ŽK: 2:4 (Kočí, Šíma - Valenta, Sajtl, Holý, Presl). Diváků: 100.

FC Písek: Satrapa – Sajtl, Běloušek, Vacovský, Holý – M. Held, Kulík, J. Held, Valenta – Ulbrich (65. Presl), Vávra (89. Kubiš). Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle