Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Těsnou výhru v Hostouni obstaral Jakub Held

 
pondělí, 9. září 2019, 12:15

Šťastnou výhru fotbalistů Písku v utkání pátého kola ČFL zařídil Jakub Held, který dal dvanáct minut po přestávce po ideální přihrávce Vávry jediný gól střetnutí.

V Hostouni na stadionu Vojtěcha Zeithamla došlo k vůbec prvnímu souboji obou mužstev. Domácí Sokol okupoval poslední příčku a v zápase s Pískem se mohl bodově dotáhnout na další celky z konce tabulky.

V prvním poločase mnoho fotbalové krásy k vidění nebylo. Domácí se snažili, ale do šancí se dostávali sporadicky. Hosté na tom nebyli o moc lépe, a tak nebylo divu, že první půle skončila bez branek. Finální fáze trápila hráče obou týmů.

Vyrovnaný boj pokračoval i po přestávce a s přibývajícími minutami bylo zřejmé, že pokud dá jedno z mužstev gól, bude mít výrazně nakročeno k bodovému zisku. A byli to fotbalisté Písku, jimž vyšla v 57. minutě Vávrou akce, kterou zakončil levačkou do odkryté brány Jakub Held.

Domácí bojovali, ale jejich snaha byla marná, neboť defenziva Písku pracovala spolehlivě. Po hodině střílel těsně vedle domácí kapitán Marek. Hostouň v závěru otevřela obranu a snažila o vyrovnání. Hrozila jen ze standardek a žádnou vážnější příležitost si však nedokázala vypracovat. Čtyři minuty před koncem vyrovnal hlavou po trestném kopu Baratynskyy, ale radost mu zkazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, neboť stál v době přihrávky v ofsajdu. Poslední minuty si hosté pohlídali a tři body putovaly na jih Čech.

Písečtí navázali na domácí vítězství s Benešovem a poskočili do klidných vod třetiligové tabulky. „Nejlepší na tom zápase byly tři získané body, neboť naše hra nebyla právě nejlepší,“ poznamenal při zpáteční cestě domů kouč Milan Nousek ml. „Takové zápasy občas bývají. Hra sice nebyla líbivá, důležité však je, že jsme urvali cennou výhru. Hráči pro to na hřišti udělali maximum,“ dodal k importu bodů do Písku. Důležité pro něj také je, že druhý zápas udržel celek čisté konto.

Sokol Hostouň – FC Písek 0:1 (0:0)

Gól: 57. J. Held. Rozhodčí: Řeháček - Šťastný, Mrkáček. Delegát: Skála. ŽK: 3:4 (Kabele, Laušman, Vašák – Vacovský, Vávra, J. Held, Hajdo). Diváků: 190.

Písek: Satrapa – Sajtl, Běloušek, Vacovský, Holý – Kulík, J. Held (78. Kubiš), M. Held (82. Benetka), Petřík (56. Valenta) – Ulbrich, Vávra (67. Hajdo). Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Dalimil Voříšek
 


 
Reklama