Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ani nepamatuju, kdy jsem naposledy nedal penaltu, smutnil písecký Tomáš Froněk

 
čtvrtek, 30. března 2017, 10:19

Mužstvo FC Písek ve třetím jarním kole ČFL připravilo fanouškům poněkud trpký zážitek. Doma „na Dukle“ vedli Písečtí nad Štěchovicemi do 65. minuty 3:0, přesto dovolili soupeři vyrovnat (třetí gól dostali po rohovém kopu v nastaveném čase) a nakonec prohráli 3:4 po penaltách. Hvězdou zápasu mohl být Tomáš Froněk, který zařídil druhý a třetí gól Jihočechů. Jeho výkon však zapadl ve stínu nepodařeného výsledku.

Do souboje se čtrnáctým celkem tabulky Pískem vstoupili aktivněji fotbalisté z pátých Štěchovic, jenže vývoj skóre si vzali do režie borci z hůře postaveného týmu. Skóre otevřel ve 32. minutě Martin Voráček a za dalších dvanáct minut přidal druhou trefu pětadvacetiletý záložník Tomáš Froněk. „Venca Hrachovec zatáhl balon po lajně a poslal mi přihrávku kolem stopera. Jenom jsem se otočil a houslema jsem propálil gólmana,“ hlásil pražský rodák.

Původně útočník, jenž prošel mládeží Sparty na Letné, připravil pouhé tři minuty po změně stran gólovou situaci také pro svého spoluhráče Martina Helda. „Přenesli jsme hru na levou stranu. Poslal jsem míč do vápna a Martin skóroval u bližší tyče,“ popisoval akci úspěšný nahrávač, který čekal na svoje velké chvíle ve žlutomodrých barvách do třetího mistrovského zápasu, byť po příchodu z MAS Táborsko se v zimní přípravě trefoval za Písek v každém utkání. „Z prvního gólu ve třetí lize mám samozřejmě radost, ale vyměnil bych ho za naše vítězství,“ srovnával si priority.

V 65. minutě dostali Písečtí poměrně laciný gól, přesto jim stav 3:1 poskytoval stále slibnou naději na plný bodový zisk. Začalo však přituhovat, když v 73. minutě inkasovali podruhé z trestného kopu. V závěru šetřili čas taktickým střídáním, nicméně hosté ve druhé nastavené minutě vybojovali roh, všichni hráči včetně štěchovického brankáře se nacpali do pokutového území a těsně předtím, než rozhodčí naposledy profoukl píšťalku, to bylo 3:3. „Každý gól povzbudil našeho soupeře, který nás dostal pod tlak. Asi jsme to nějak podcenili. Měli jsme si pohlídat výsledek,“ litoval středopolař.

Po remíze zůstal v sázce prémiový bod, o jehož přidělení rozhodovala penaltová loterie. V sérii pěti kopů na každé straně vedli domácí 2:1. Následně hosté srovnali a míč si přichystal na značku Tomáš Froněk. Mířil však do středu branky, kde stál štěchovický strážce Michal Soukup a bezpečně odvrátil hrozbu. V ten moment se série zlomila. Hosté vyhráli rozstřel 4:3, stejný byl i konečný stav v jejich prospěch. „Ani nepamatuju, kdy jsem naposledy neproměnil penaltu. Snad někdy v mladších žácích. Celý život jsem to dával. Bohužel, nevyšlo to zrovna teď,“ pravil sklesle fotbalista, který hrával také za Český Brod a FK Dobrovice.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle