Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Favorita zaskočil Kulíkův gól. Manko doháněl po přestávce

 
čtvrtek, 29. srpna 2019, 23:12

Bojovný výkon Písku potrápil nevýrazně hrající Teplice. Téměř hodinu svítil na ukazateli stav 1:0 a prvoligový favorit musel výrazně přidat, aby odvrátil pohárovou blamáž. Vyrovnal až z penalty a postup do další fáze korunoval dalšími dvěma góly. Písečtí se i bez tří zraněných opor předvedli před zaplněnými ochozy v dobré světle a s MOL Cupem se rozloučili se vztyčenou hlavou.

Fotbalový svátek u Otavy měl před výkopem slavnostní nádech. Vedení FC Písek gratulovalo k sedmdesátým narozeninám bývalému hráči a trenérovi Ladislavu Rambousovi. Čestný výkop provedla za asistence jihočeského vicehejtmana a bývalého místostarosty Písku Josefa Knota písecká starostka Eva Vanžurová.

Před 1 327 diváky se písečtí fotbalisté vytáhli a více než hodinu byli prvoligovým Teplicím vyrovnaným protivníkem. Jako první zahrozili Severočeši v 10. minutě přímým kopem Petra Mareše, který Satrapa s obtížemi vyrazil na roh, z něhož hlavičkoval těsně vedle Jindráček. Ale to bylo z přímého ohrožení písecké branky od Teplic na dlouhou dobu vše. „První poločas jsme herně nezvládli. Dali jsme šanci širšímu kádru. Měli jsme málo šancí, sice hodně předfinální fáze, ale nedostali jsme se do zakončení,“ posteskl si kouč Teplic Stanislav Hejkal.

Aktivita a nasazení domácích dělaly teplickým hráčům starosti. V 19. minutě po trestném kopu Jakuba Helda vznikla v šestnáctce Teplic trma vrma, odraženého míče se zmocnil Karel Kulík a propálil brankáře Diviše. Hosté se snažili o rychlé protiútoky, ale pozorná obrana v čele s výborně hrajícím Bělouškem jim toho moc nedovolila. Výjimkou byl Moulisova standardka zakončená mimo. Ve 38. minutě měl na noze druhý gól Hajdo, který po Vávrově průniku a centru zakončoval zcela sám zbrkle nad. „Vést o dva góly, tak už bychom asi vyhráli,“ poznamenal domácí kormidelník Milan Nousek ml.

Teplice nakopla proměněná penalta

Na nepříznivý stav reagoval o přestávce teplický trenér dvojnásobným střídáním, byť chtěl největší tahouny Žitného a Kučeru původně šetřit na příští důležitý ligový duel s Karvinou. Poslední tým Fortuna ligy postupně zvyšoval otáčky a v 55. minutě přišel lacino k vyrovnání proměněnou penaltou Petra Mareše za faul. Dvacet minut před koncem dokonal obrat po rohu přesně hlavičkující Jan Shejbal.

Písečtí dřeli až do konce. V 82. minutě byl blízko k vyrovnání Martin Held, jehož rána z vápna prosvištěla vedle levé tyče. Zakrátko hlavičkoval nad Kubiš. Snahu domácích vynutit si prodloužení pohřbil Pavel Moulis ranou z úhlu a završil postup Teplic třetím gólem. Nejlepšími hráči z obou týmů byli vyhlášeni Ondřej Běloušek a Petr Mareš.

Favorit nakonec splnil povinnost, ale jak prohlásil na pozápasové tiskovce Stanislav Hejkal, jednoduché to rozhodně nebylo. „Zápas nás stál víc sil, než jsme očekávali. Domácí hráli velice aktivně a obětavě. Mysleli jsme si, že to tady bude jednodušší. Třetí liga má svou kvalitu, Písek má dobré mužstvo. Jsem rád, že to máme za sebou,“ ocenil Hejkal hru domácích a v hlavě už měl nedělní ligu na Stínadlech. „S výkonem jsem spokojený, jen mě mrzí gólové situace, které jsme neřešili správně. Jinak si myslím, že jsme předváděli líbivou hru. Aktivitou a věcmi, které jsme si řekli před utkáním, jsme zvládli první půli na výbornou. Škoda, že jsme neudrželi vedení déle, pak už by byly Teplice trošku nervóznější. Nakonec ukázaly zkušenost a kvalitu, přehrály nás a zvítězily,“ zhodnotil pohárové vystoupení kormidelník Písku Nousek.

FC Písek – FK Teplice 1:3 (1:0)

Branky: 19. Kulík - 56. (pen.) P. Mareš, 70. Shejbal, 86. Moulis. Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka. Delegát: Kureš. ŽK: 1:1 (68. Kulík – 92. Shejbal). Diváků: 1 327.

Písek: Satrapa – Sajtl, Běloušek, Vacovský, Holý – Hajdo (70. Kubiš), Vávra (51. Ulbrich), J. Held, Kulík, Petřík (64. Hrachovec) – M. Held. Trenér Milan Nousek ml.

Teplice: Diviš – Hyčka, Čmovš, Shejbal, Royo (46. Kučera) – Paradin (46. Žitný), P. Mareš, Trubač, Moulis (88. Šup) – Jindráček, Vyhnal. Trenér Stanislav Hejkal.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama