Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko srazilo nováčka už za poločas

 
pondělí, 19. srpna 2019, 08:41

Po dvou mistrovských zápasech ve Fortuna ČFL má Táborsko šest bodů a usazuje se v horních patrech tabulky. V prvním domácím zápase porazilo nováčka z Hostouně 4:1, když o poločase byl výsledek 4:0. Domácí bohužel ve druhé půli polevili, neudrželi tempo a pustili soupeře z Kladenska do hry. Za první dějství ale Táborsko zaslouží absolutorium.

V 7. minutě vedlo 2:0, když nejprve Tolno nezištně našel nabíhajícího Vozihnoje a pak Vozihnoj vysunul kolmicí střelce Musiola. Posléze Touto trefil hlavou tyč a Tolno po rychlé kombinaci nepochopitelně netrefil z pár kroků bránu. Stadion jen vydechl zklamáním.

Hosté zahrozili jen občas, třeba standardkou, kterou gólman Zadražil konečky prstů vytáhl nad břevno. Pa už zase stříleli domácí. Nadvakrát se ve 25. minutě po drtivém brejku prosadil Toutou a ve 33. minutě táborské zápasové tornádo pokračovalo: Kučera uvolnil De Almeidu, ten si na míč počkal, potáhl si ho a elegantně skóroval.

Po přestávce diváci čekali další táborské branky, ale už se nedočkali. Hosté snížili velmi pěkným volejem Zahranychnyyho. Navzdory slabší druhé půli jsou výkony Táborska ve třetí lize zatím velmi sympatické.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Asi vás bude nejvíce zajímat, co se s mužstvem stalo ve druhém poločase? Nenazýval bych to propadem, ale obrazem naší výkonnosti. Zatím nemáme na to hrát 90 minut ve vysokém tempu, a to se projevuje ve všech našich utkáních. Máme velký potenciál, ale rozhodně nejsme tým, který je hotový, vyzrálý. Projevilo se, že jsme měli třetí zápas za jeden týden. Za ten týden jsme odehráli tři výborné poločasy a tři průměrné nebo podprůměrné. Nejdůležitější je, že všechny tři zápasy včetně poháru jsme zvládli. Musíme ale pracovat dál. Vstup do soutěže i dnešní utkání bereme s pokorou. Měli jsme motivaci potvrdit vítězství z Benešova. Přišla se podívat spousta diváků, kterým je potřeba poděkovat i se trochu omluvit na druhý poločas, ale jsme ve fázi přestavby týmu a kvalitu budujeme postupně. Doufám, že se dopracujeme k tomu, abychom obstáli proti lepším soupeřům, kteří přijdou. Musíme obstát celých devadesát minut, ne jen poločas.“

FC MAS Táborsko - TJ Sokol Hostouň 4:1 (4:0)

Branky: 2. Vozihnoj, 7. Musiol, 25. Touto, 33. De Almeida – 58. Zahranychnyy. Rozhodčí: Černý – Severýn, Cichra. ŽK: 25. Borák (HOS). Diváci: 712.

Táborsko: Zadražil – De Almeida (77. Diarra), Navrátil, Penc, Smetana - Vozihnoj (72. Rydval), Conde (77. Větrovský), Kučera, Tolno - Toutou (64. Havrda), Musiol.

Hostouň: Kudrna – Borák (46. Vašák), Trapp, Krupička, Hovorka (46. Kabele), Zahranychnyy, Marek (74. Křižka), Mařík (58. Vojtěšek), Kolmistr (46. Lohoyda), Laušman, Hájek.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař