Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pohár: Po vlažném poločase Táborsko v Sedlčanech v klidu postoupilo

 
středa, 14. srpna 2019, 23:31

A-tým FC MAS Táborsko postoupil ve středu do 2. kola poháru MOL Cup, když zvítězil díky zlepšenému výkonu ve 2. poločase na půdě divizních Sedlčan 4:0.

V prvním dějství se jihočeský tým tak trochu trápil, jako by se šetřil. Když se dostali do téměř gólového zakončení Tolno a Toutou, vychytal je mrštný sedlčanský gólman Dřevojan. Na straně domácích zaujal dalekonosný lob, který musel brankář Pecháček s námahou vyndat nad břevno.

Po přestávce už hráči Táborska servírovali lahodnější fotbalovou kávu. Skóre se začalo měnit po hodině hry. Tolno u lajny „vykoupal“ brankáře a posadil centrem míč na hlavu Toutoua – 0:1. V 72. minutě se dorážkou prosadil Conde, pak skvěle vyřešil brejk „hokejovým blafákem“ Musiol a příděl uzavřel v 76. minutě podařenou přízemní střelou Almeida, kterého ke skórování vyzval přihrávkou Musiol. Táborsko splnilo roli favorita a může se těšit na další los.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Jednalo se o typicky pohárové utkání, které se hrálo na menším hřišti proti namotivovaným domácím. Tím, jak jsme v prvním poločase zahodili šance, domácí tým narostl. Měli jsme ve hře úseky, kdy nám kombinace vázla, ale měli jsme i úseky, kdy jsme předváděli fotbalovější věci. S výkonem v první půli jsem nebyl spokojen. Něco jsme si k tomu řekli a náš druhý poločas už vyzněl lépe. Je vidět, že nás ještě čeká spousta práce zejména při komunikaci na hřišti. Také jsme si vyzkoušeli, jaké to je hrát do plných, což nám moc nesvědčí, nemáme na to vhodné typy hráčů. Hra do plných nám dělá potíže. První gól vše odšpuntoval a pak jsme dominovali. Splnili jsme povinnost, postoupili jsme, za což jsem rád.“

TJ Tatran Sedlčany - FC MAS Táborsko 0:4 (0:0)

Branky: 60. Toutou, 72. Conde, 74. Musiol, 76. Almeida. Rozhodčí: V. Paták – Duda, Volf ŽK: 2:0 (21. Krůta, 37. Kdolský). Diváci: 216.

Sedlčany: Dřevojan – Čejda, Kdolský, Repetný, D. Krůta, Dvořák (77. Bláha), Kvěch (74. Hájek), M. Krůta, Matoušek, Brotánek, Čipera (67. Sirotek).

Táborsko: Pecháček – Rydval, Navrátil (C), Penc, Smetana - Vozihnoj (70. Almeida), Diarra (46. Conde), Kučera, Tolno - Toutou (74. Větrovský), Musiol.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle