Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetiligový Písek vstoupil do letního tréninkového drilu

 
úterý, 9. července 2019, 11:54

Druhé červencové pondělí si vyhradil k zahájení letní přípravy A-tým FC Písek, jehož hlavním úkolem v nadcházejícím ročníku ČFL bude především odčinit nepovedenou minulou sezonu a prokázat konkurenceschopnost i ve společnosti záložních celků Slavie či Sparty.

Trenérovi Milanu Nouskovi mladšímu a jeho asistentu Rostislavu Baďurovi, kteří pracují s týmem od loňska, se hlásila na prvním srazu většina hráčů dosavadního kádru. Chyběl pouze brankář Michal Toma a obránce Filip Vacovský, jimž oběma skončilo půlroční hostování. Z nových tváří se objevil obránce Petr Řehoř z Dynama České Budějovice nebo brankář Martin Klement, brněnský odchovanec, jenž naposledy dělal trojku v ligovém Jablonci, kde pendloval do juniorky.

Obsazení postu mezi tyčemi je pro písecký celek stěžejní záležitostí, neboť v klubu už nepočítají se službami dlouhodobých marodů Kamila Hajduška a Lukáše Varyše. „Navíc jednáme o návratu dalšího gólmana, který to u nás velmi dobře zná,“ nechce být ještě konkrétní Milan Nousek ml. Po dvouletém intermezzu v Rakousku si cestu do Písku znovu našel obránce Ondřej Sajtl a zapojí se také čtyřicátník David Kubiš. O svoji příležitost zabojují Vojtěch Zeman, který byl v Soběslavi, nebo Adam Kasík (naposledy Protivín).

Co nemá rád fotbalista?

Přípravu s áčkem podstoupí rovněž členové písecké devatenáctky Lukáš Jiskra s Miroslavem Maříkem. Během následujícího měsíce bude zřejmě pokračovat doplňování kádru. „Pracujeme na dalších příchodech. V jednání jsou určitá jména, ale zatím bych nechtěl předbíhat. Máme zájem o jednoho útočníka, jednoho záložníka a také sháníme beka, aby na každý post byl kvalitní záskok,“ doplňuje trenér na startu přípravného měsíce, ve kterém na jeho svěřence čeká šest soupeřů ze třech soutěží. Již ve středu od 18 hodin se v Písku představí divizní nováček z Katovic, následují Hradec Králové (asistent trenéra Ondřej Prášil), Příbram U19, Sparta B, Jindřichův Hradec a v generálce na 3. ligu Olešník.

První dva týdny absolvují písečtí fotbalisté pravidelné odpolední tréninky od pondělí do pátku plus sobotní utkání. Středeční trénink případně nahradí zápasem. „Od třetího týdne trošku upravíme program, možná vypadne jeden trénink,“ prozrazuje Milan Nousek ml. „Přípravu chceme mít pestrou, různorodou, aby kluky bavila a nešli sem jenom odběhat nějaké kilometry. To fotbalista nemá rád. Zároveň chceme natrénovat ty věci, které potřebujeme, takže i ten objem. Přípravné zápasy nám ukážou, jak jsme na tom fyzicky. Určitě budou náročné,“ ujišťuje.

Písečtí si před novým ročníkem třetí nejvyšší soutěže nedávají konkrétní cíle, pokud jde o postavení v tabulce. Nehodlají ale zopakovat neúspěch z minulé sezony, kdy skončili šestnáctí. „Naší představou je hrát fyzicky náročný fotbal a zvýšit střeleckou produktivitu. Loni jsme byli v křeči. Tým nebyl uvolněný, strašně to drhlo. Sehráli jsme třeba dobrý zápas, ale nedokázali to zopakovat. Na hřišti se nenašel nikdo, kdo by to strhnul na víc zápasů. Teď máme, alespoň doufám, vyčištěné hlavy, a chceme hrát důstojnější roli,“ říká Milan Nousek ml. před podzimem, v jehož závěru se chystají zkušebně dva podvečerní zápasy s umělým osvětlením. 

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama