Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Letní přípravu Písku zpestří zápasy s Hradcem Králové a béčkem Sparty

 
úterý, 2. července 2019, 08:50

Písečtí fotbalisté naskočí do přípravného období na třetiligovou sezonu 2019/2020 v pondělí 8. července. Podle současného plánu odehrají pět přípravných utkání, čtyři v domácím prostředí. Generálku obstará venkovní duel s Olešníkem.

Fanoušci žlutomodrých barev se mohou těšit na atraktivní soupeře. Jako první se u Otavy představí divizní nováček a v minulém ročníku druhý celek krajského přeboru Katovice, který premiérově postoupil do celostátní soutěže. Soustředění v Písku absolvuje druholigový FC Hradec Králové, kde je asistentem trenéra expísecký kouč Ondřej Prášil. Votroci se na závěr soustředění střetnou s domácím FC.

Ambiciózní béčko Sparty Praha vede nově zkušený Václav Kotal. Letenští jsou velkým favoritem reorganizované ČFL a v létě je čekají hned dvě soustředění. Nejprve ve slovenském Popradu (poměří tam síly s juniorkou Arsenalu), odkud se přesunou na týden do Písku. I tady mají v plánu sehrát dva zápasy. První ve středu 17. července s Čimelicemi (KP) a o tři dny později vyzvou domácí jedenáctku, s níž se střetnou i v soutěži.

Předposledním protivníkem parného léta bude Jindřichův Hradec. V divizi se udržel pět minut po dvanácté na předposledním místě. Hradecké provázela po celé jaro veliká marodka a ta se podepsala i na nepovedených výsledcích. Závěrečné utkání přípravy obstará v sobotu 3. srpna souboj proti FK Olešník. Hrát by se mělo na olešnickém pažitu nebo v sousedním Temelíně. Suverénní vítěz uplynulého ročníku krajského přeboru, který nereflektoval na postup divize, si v Písku zahrál už rámci zimní přípravy a v čele s Lafatou a píseckým Grobárem překvapil remízou 3:3.

PROGRAM PŘÍPRAVNÝCH ZÁPASŮ

  •     středa 10.7. 18,00 FC Písek – SK Otava Katovice
  •     sobota 13.7. 10,30 FC Písek – FC Hradec Králové
  •     sobota 20.7. 10,30 FC Písek – AC Sparta Praha B
  •     středa 24.7. 18,00 FC Písek – FK Jindřichův Hradec 1910
  •     sobota 3.8. 11,00 FK Olešník - FC Písek (hř. Olešník nebo Temelín)
Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle