Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko má dovést za rychlým návratem do 2. ligy Miloslav Brožek

 
čtvrtek, 27. června 2019, 18:34

Fotbalisté Táborska po třech týdnech dovolené naskočí v pátek 28. června odpoledne do letní přípravy pod taktovkou nového trenéra Miloslava Brožka. Během ní sehraje dva turnaje a tři přípravná utkání. Třetiligovou sezonu zahájí 11. srpna zápasem v Benešově.

Táborsko po devítiletém účinkování ve druhé lize sestoupilo do třetí ligy a hlavním úkolem nového kouče bude útok na postup. Miloslav Brožek (44) působil šest a půl roku jako asistent, trenér či sportovní ředitel ve Vlašimi a v listopadu 2018 jako asistent Slováka Jána Kociána nastoupil na exotické angažmá u reprezentace Jemenu, která se poprvé probojovala na Mistrovství Asie ve Spojených arabských emirátech v lednu 2019.

U Jordánu budou mít v nadcházející sezoně ty nejvyšší ambice. „Po loňské nepodařené sezoně, zakončené sestupem do ČFL (České fotbalové ligy) vás chceme ujistit, že v klubu všichni pracujeme na tom, aby se táborský fotbal co nejdříve vrátil do druhé ligy. Pro všechny ostatní kategorie se nic nemění, vše pokračuje tak, jak to bylo nastaveno. SCM a SpSM zůstávají a pokračují v úspěšné práci,“ uvedl na klubovém webu ředitel klubu Josef Holub.

V kádru nezůstane kámen na kameni. Přestavba mužstva bude veliká a náročná. „Naším cílem je stabilizace klubu a brzký návrat do Fortuna národní ligy. Ve skladbě týmu chceme, aby se projevila chuť pracovat a bojovat za region Táborsko,“ prohlásil Holub, který věří, že nepřijdou o podporu táborských fanoušků. „Vaší přízně si vážíme a nejlépe nám ji vyjádříte, když nás budete stále podporovat při zápasech na stadionu v Kvapilově ulici minimálně ve stejném počtu jako v minulé sezoně. Těšíme se na vás,“ dodal.

Po prvním pátečním tréninku se Táborští vydají v sobotu na turnaj do Počátek O Křišťálový pohár. V prvním střetnutí se od 14,30 hod. utkají s Viktorkou Žižkov. Vítěz postoupí do finále, poražený do boje o 3. místo. Další utkání následuje až po čtrnácti dnech přípravy na Kvapilce v Táboře s béčkem Příbrami. V rámci MOL Cupu se Táborsko střetně v 1. kole (14. srpna) na soupeřově hřišti s vítězem utkání N. Včelnice - Sedlčany.

Program letní přípravy:

29. června: turnaj Počátky - Žižkov, Chrudim, Vlašim (13:30 Počátky)

14. července: Táborsko – Příbram B (17:00 Kvapilka)

20. července: turnaj Soběslav - Havlíčkův Brod, Soběslav, Benešov (11:40 Soběslav)

27. července: Táborsko – Bohemians Praha B (čas a místo budou upřesněny)

31. července: Táborsko – Štěchovice (18:00 Kvapilka)                                                        

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle