Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté v ČFL a divizi mají rozlosováno

 
neděle, 23. června 2019, 19:32

Od soboty znají svůj los Česká fotbalová liga a divize. Řídící komise fotbalu pro Čechy v Praze rozlosovala program pro nadcházející sezonu 2019/20. Obě soutěže budou zahájeny prvním kolem o víkendu 10. a 11. srpna, poslední podzimní kolo bude odehráno 16. a 17. listopadu.

Po sedmi letech skončila Juniorská liga, juniorky přešly do reorganizované ČFL. Rozdělení na dvě skupiny po šestnácti mužstvech bylo provedeno podle územního uspořádání. Skupina A je složená týmy z českého jihozápadu, skupina B ze severovýchodu.

Z finančních důvodů opustily třetí ligu Olympie Radotín (ukončila činnost), Litoměřicko a Dobrovice, které přešly do krajských soutěží. Převýšov přenechal práva Chlumci nad Cidlinou. Před startem jara se odhlásily Jirny. Postup do druhé ligy si vybojoval Vyšehrad, po devíti sezonách z ní sestoupilo Táborsko.

Třetiligovou skupinu A doplnily čtyři juniorky (obě pražská S, Plzeň a Příbram) a stejný počet nováčků. Divizní šampioni Admira Praha (skupina A) a Sokol Hostouň (B), dále třetí SK Rakovník (A) a čtvrtý Motorlet Praha (B). Atraktivitu nové soutěže dávají právě bývalé juniorky, které se přetransformovaly na B-týmy. Sparta a Slavie budou patřit k hlavním aspirantům postupu.

Ve třetí lize budou jižní Čechy zastupovat FC Písek a FC MAS Táborsko. Na sobotním losovacím aktivu došlo k výměně čísel mezi Štěchovicemi a Táborskem. Na třetiligové derby tedy dojde už v 9. kole na stadionu v Táboře. Na úvod cestující Jihočeši ven, Písek do Prahy na Vltavín, Táborsko do nedalekého Benešova.

ČFL, skupina A: 1. SK Rakovník, 2. FK Admira Praha, 3. FK Loko Vltavín, 4. TJ Jiskra Domažlice, 5. FK Králův Dvůr, 6. SK Benešov, 7. Sokol Hostouň, 8. FC Slavia Karlovy Vary, 9. 1.FK Příbram B, 10. FK Motorlet Praha, 11. FC MAS Táborsko, 12. TJ Štěchovice, 13. AC Sparta Praha B, 14. FC Písek, 15. SK Slavia Praha B, 16. FC Viktoria Plzeň B

Divizní skupina A, zastoupená jihočeskou pěticí, má pět nováčků a jednu juniorku. Postoupily Admira Praha a Rakovník, sestoupilo béčko Táborska. Aritma a Dobříš přešly do skupiny B, divizi dobrovolně opustil Tachov. Z Karlovarského přeboru postoupila vítězná Hvězda Cheb (nástupce někdejší RH Cheb), která za celou sezonu ztratila pouhých pět bodů! Z Plzeňského přeboru postoupil první trojlístek. Do divize se vrací suverénní tandem Petřín a Rokycany, postoupilo i třetí Mýto.

Zájem o divizi naopak nebyl v Pražském přeboru. První čtyři celky tabulky uplynulé sezony odmítly postup. Pátým nováčkem, divizním debutantem, jsou jihočeské Katovice z druhého místa KP. Juniorka Dynama ČB neměla zájem o účast v ČFL a podala přihlášku jen do divize.

Na losovacím aktivu si prohodily skupiny Dobříš s Hořovickem, které bude startovat v áčku. První krajské derby sehrají ve 2. kole J. Hradec a Soběslav.

Divize, skupina A: 1. SK Klatovy 1898, 2. Slavoj Mýto, 3. FC Viktoria Mariánské Lázně, 4. FC Rokycany, 5. FK Jindřichův Hradec 1910, 6. FK Spartak Soběslav, 7. FK Hořovicko, 8. SK Petřín Plzeň, 9. FK Hvězda Cheb, 10. SK Senco Doubravka, 11. Tatran Sedlčany, 12. ČL-Union Beroun, 13. Sokol Čížová, 14. TJ Přeštice, 15. SK Otava Katovice, 16. SK Dynamo Č. Budějovice B
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle