Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetiligový Písek se neprosadil proti obrannému bloku Štěchovic a prohrál znovu 1:2

 
sobota, 4. května 2019, 15:40

Sobotní vystoupení třetiligového Písku na domácím trávníku proti Štěchovicím dospělo ke stejnému výsledku 1:2 jako středeční předehrávka u břehu Otavy s týmem Ústí nad Orlicí. Trápení fotbalového souboru ze Šrámkova města nebere konce. Písečtí se herně dokážou poměřit s kýmkoliv, ale góly dávají většinou soupeři.

Hosté pod taktovkou expíseckého trenéra Zbyňka Busty začali náporem, ze kterého – naštěstí pro domácí – vytěžili v úvodu jen dva rohové kopy. Jihočeši se brzy zvedli, jenže nápřah Toma Ulbricha levačkou v 10. minutě nebyl dost razantní a neujal se o chvíli později ani trestný kop Martina Voráčka. Balon proletěl kolem zdi, ale skončil v náruči brankáře Štěpána Kohoutka. Zato v 19. minutě z nevinné akce otevřel skóre štěchovický Lukáš Batka, jenž obloučkem přehodil trochu zbrkle vybíhajícího Michala Tomu. „Marně jsme upozorňovali naše kluky na Batku a říkali jim, že má čich na góly,“ zoufal si trenér Milan Nousek ml.

Větší část poločasu odehráli písečtí fotbalisté na polovině hostí, pořádnou šanci však aby jeden pohledal. Za zmínku stál střelecký pokus Jakuba Helda, jenže chyběla mu přesnost i razance. Po změně stran nepřišel očekávaný tlak domácích. Pouze Tomáš Benetka nabíhající ze zadní vlny pálil vysoko nad branku. Naopak v 59. minutě se zviditelnil pětatřicetiletý štěchovický útočník Ladislav Volešák známý z působení v budějovickém Dynamu. Jeho tvrdou ránu vytěsnil Michal Toma. O pět minut později ale písecký brankář vyběhl daleko dopředu ve snaze zastavit soupeřův brejk, nešikovně se však srazil s dvojicí stoperů a střídající Jakub Lukavský snadno upravil na 0:2.

V závěru zazvonila tyč

V 69. minutě snížil Antonín Presl, který byl na hřišti teprve šest minut, neboť jej trenéři šetřili kvůli menším zdravotním trablům. Jeho přízemní rána zdálky prošla do sítě kolem pravé tyče. Vedení Středočechů mohl navýšit Lukáš Batka poté, co ztratil míč jinak dobře hrající Filip Vacovský. Jako poslední instance píseckého týmu zafungoval Michal Toma. Závěrečná desetiminutovka plus čtyřminutové nastavení patřily domácím a jejich snaze o vyrovnání, z níž rezultovaly dvě velké příležitosti Dušana Pince. Po jeho hlavičce v 84. minutě vytáhl Štěpán Kohoutek míč z brankové čáry, v úplném závěru Pincova střela hlavou zanechala otisk na levé tyči.

Hosté si upevnili šestou příčku v tabulce, písecký celek setrval blízko u dna. „Věděli jsme, co umí soupeř, ale mluvili jsme o tom před zápasem marně. Hlavy jsou nastavené asi jinak, než se snažíme, aby byly. Nezlomí to ani starší hráči. Banální situace rozhodly o tom, že jsme prohrávali o dva góly. Ve druhém případě vázla komunikace. Zkušení fotbalisté by takové situace měli zvládat bez problémů,“ vraštil čelo Milan Nousek ml. „Zápas asi nebyl moc hezký. Nehráli jsme, jak bychom si představovali, i když to mělo určitý náboj. Musím pochválit obranu a gólmana. Domácí tým nás přehrával v některých fázích. Má svoji tvář a věřím, že bude mít výsledky,“ dodal Zbyněk Busta, který po sezoně ve Štěchovicích končí a od fotbalu si chce dát přestávku.   

FC Písek – TJ Štěchovice 1:2 (0:1)

Góly: 69. Presl – 19. Batka, 64. Lukavský. Rozhodčí: Dujsík – Čechlovský, Hanáková. ŽK: 0:1 (74. Jakobovský). Diváků: 193.

FC Písek: Toma – Benetka, Běloušek, Vacovský, Hanzlík – J. Held, Vávra, Ulbrich (63. Presl), Voráček (58. M. Held) – Pinc, Ratkovič. Trenér Milan Nousek ml.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle