Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poslední Hořovicko odjelo ze Soukeníku s prázdnou

 
pondělí, 20. března 2017, 21:37

Důležitý záchranářský souboj se hrál na sezimoústecké umělce v rámci 19. kola České fotbalové ligy. Béčko Táborska přivítalo poslední Hořovicko, a pokud chtělo pomýšlet na záchranu, muselo bezpodmínečně zvítězit. Zásluhou střelecky disponovaného Krsty Dordeviče a zákroků gólmana Martina Blažka získalo velice cenné tři body a posunulo se v tabulce na 14. místo.

Loňský suverénní vítěz divize A poznává výkonnostní rozdíl v konkurenci třetí ligy. Po seznamovacím a nevydařeném podzimu skončil na lavičce bývalý sparťan Petr Vrabec, který v Hořovicku odvedl velký kus práce. Na jeho místo usedl Pavel Aubrecht, dlouholetý trenér divizních Rokycan. Ten má dovést Hořovicko k záchraně.

Oproti minulému střetnutí v Hradci (0:2) mohl trenér táborského béčka Miroslav Čížek využít služeb tří hráčů z druholigového A-týmu – obránců Bělouška a Landovského, záložníka Kalvacha. 

„První poločas nebyl z naší strany špatný. Hru moc neovlivnilo ani to, že jsme museli nastoupit na umělce, hru jsme měli pod kontrolou. I díky tomu se nám podařilo dát vedoucí gól. Další příležitosti měli znovu Dordevič, Turek nebo Kalvach, ale jejich pokusy byly většinou zblokované obránci soupeře,“ popsal průběh prvního dějství kormidelník Čížek. Vedoucí branka Táborska padla ve 23. minutě. Kostka se ve vápně prokličkoval přes čtyři hráče a předložil Dordevičovi balon jako na zlatém podnosu.

Po obrátce Středočeši postupně vyrovnali hru a později také skóre. „I když jsme si o přestávce říkali, že budeme dál pokračovat v naší taktice, ale nějak se přestalo dařit. Hořovicko bylo důrazné a začalo zlobit hlavně ze standardek. Zahrávalo je velice dobře a toho využíval hlavně zkušený Kaufman,“ poznamenal Čížek. Hosté se kýženého vyrovnání dočkali v 73. minutě, kdy se po vysokém nákopu do šestnáctky prosadil Vaníček.

V kritických chvílích podržel domácí, jako už poněkolikáté, brankář Martin Blažek (37). „Hosté hrozili rychlými brejky a při dvou z nich nás nachytali na švestkách. Jenže naštěstí pokaždé nakonec skvěle zasáhl gólman Blažek a nepustil Hořovicko do vedení,“ jmenoval muže zápasu. Tím druhým se stal srbský útočník Krsta Dordevič. Pět minut po vyrovnání předvedl krásnou individuální akci. S míčem proběhl kolem dvou obránců ke středu velkého vápna a pravačkou z více než 20 metrů trefil šibenici Hercovy branky.

Na konci se více střídalo, než hrálo, takže hosté se k závěrečnému tlaku ani nedostali. Tři důležité body zůstaly na Soukeníku, béčko Táborska opustilo sestupové příčky. Za momentální situace na chvostu druhé ligy, který okupují moravské kluby Prostějov a Vítkovice, by sestupovaly z ČFL jen poslední dva celky.

Příště na táborskou rezervu vyrukuje protivník těžšího kalibru. „V sobotu nastoupíme na hřišti třetího Králova Dvora. To bude přece jenom soupeř jiné kategorie. Ale zkušenosti s týmem ze špice tabulky už máme třeba z druhého Hradce Králové. Bylo by příjemné vrátit se s nějakým tím bodíkem. Áčko tentokrát hraje v jiném termínu, takže by nás mohl posílit někdo z jeho kádru,“ uzavírá Miroslav Čížek.


FC MAS Táborsko B – FK Hořovicko 2:1 (1:0)

Góly: 23. a 78. Dordevič – 72. Vaníček.

Rozhodčí: Mudra - Pastyřík, Špindlerová. ŽK: 1:1 (Škarda – Bežo). Diváků: 110.


Táborsko B: Blažek – Landovský (46. Škarda), Chotovinský, Běloušek (66. Týnavský), Suchan – Nehoda (89. Bakule), Turek (80. Mácha), Kalvach, Peterka (86. Grobár) – Kostka, Dordevič. Trenér Miroslav Čížek.

Hořovicko: Herco - Glazer, Nademlejnský, Vaníček, Bežo – Kaufman, Krůta (80. Vrabec), Pelikán, Hašek – Zítek (77. Aubrecht ml.), Březina. Trenér Pavel Aubrecht.


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák