Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek vyšel v Převýšově bodově naprázdno

 
neděle, 14. dubna 2019, 16:28

Po výhře s Dobrovicí chtěli fotbalisté FC Písek konečně uspět i venku. V Převýšově k tomu neměli daleko, ale dvě zaváhání obrany a pohotovost domácího Nováka je stály body. Na východě Čech prohráli stejným výsledkem jako v domácím podzimním střetnutí.

Písečtí zahrozili už v 7. minutě lobem Ratkoviče, který skončil těsně nad Petrovou brankou. Jihočeši vycházeli ze zajištěné obrany. Domácí se nejčastěji dostávali k šestnáctce Písku zásluhou standardních situací. Osm minut před přestávkou jednu z nich zúročili Novákem, který zblízka překonal Tomu.

Hosté přepnuli na konci první půle na vyšší rychlostní stupeň a domácí přikovali na jejich polovinu. Vyrovnání viselo ve vzduchu. Po rychlém výpadu do rozhozené převýšovské obrany Ratkovič ještě šikovně posunul míč do křídla na nabíhajícího Voráčka, jehož střela po zemi prosvištěla těsně kolem tyče do zázemí. V nastavení měl gól na noze Presl, ale sám před brankářem minul míč.

Na další góly došlo po deseti minutách druhého poločasu. Obranná linie Písku nezareagovala na náběh Nováka, který dostal milimetrovou přihrávku a po vyhraném souboji s Tomou pohodlně zvýšil na 2:0. „Inkasovali jsme dva góly, když jsme trestuhodně nepohlídali hráče,“ uvedl písecký trenér Milan Nousek ml., který zároveň litoval neproměněných šancí. 

Hosté odpověděli už za dvě minuty, kdy po standardce snížil hlavou u pravé tyče volný Běloušek. Těsný náskok už Převýšov v poslední půlhodině uhájil a po vyrovnaném boji slavil šťastné vítězství.

SK Převýšov – FC Písek 2:1 (1:0)

Branky: 37. a 56. Novák – 58. Běloušek. Rozhodčí: Cihlář – Cupl, Špindlerová. Delegát: Krejčí. ŽK: 4:3 (Vyšehrad, Sedláček, Veselka, Živný – M. Held, Presl, Běloušek). Diváků: 120.

Písek: Toma – Benetka (80. Pecka), Běloušek, Vacovský (67. Vávra), M. Held – Hrachovec, J. Held, Ulbrich, Voráček – Ratkovič (57. Pinc), Presl. Trenéři Milan Nousek a Zdeněk Koukal.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama