Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První jarní body vybojoval Písek ve druhé půli proti nováčkovi z Velvar

 
sobota, 23. března 2019, 13:28

Po dvou porážkách konečně mužstvo Písku dosáhlo na první jarní body v ČFL, když na domácím hřišti přetlačilo nováčka z Velvar. Hosté před zápasem měli o jedenáct bodů víc než Jihočeši a v tabulce stáli o osm příček výš. Získali rychle vedení, ale těšili se z něho pouhé tři minuty. Po vyrovnaném zbytku poločasu se písečtí hráči po změně stran nadechli ke zlepšenému výkonu a vyhráli zaslouženě.

Od počátku se hrál otevřený a útočný fotbal. Mužstvo hostí bylo pro domácí hodně nepříjemné aktivním napadáním hluboko v útočném pásmu. „Chtěli jsme otupit běhavý tým Písku a napadali jsme hodně nahoře,“ upřesnil taktický plán Středočechů trenér Pavel Janeček. Jeho svěřenci se již v 10. minutě prosadili vedoucím gólem z brejkové situace, když Jaroslav Kafka pronikl na středovou osu a mezi dvěma bránícími hráči přesně vypálil k pravé tyči. Brankář Michal Toma se natahoval marně.

Z dalšího útoku mohla zvýšit náskok dvojice Bohumil Havel – Ladislav Vopat, ale ve 13. minutě se dostali ke slovu písečtí fotbalisté. Při jedné z mála nebezpečných akcí zatáhl míč po pravé straně Tomáš Benetka, zacentroval téměř od rohového praporku a v pokutovém území zakončoval hlavou Antonín Presl. „Měli jsme sérii rohů, ale nedokázali jsme si vzít zpátky vedení, stejně jako na začátku druhé půle, kdy se slibně vyvíjelo naše přečíslení tři na dva,“ litoval Pavel Janeček.

Do druhé půle šli s větší vervou

Stále častěji se však prosazovali písečtí hráči. Zejména po příchodu Tomáše Pecky, jenž vnesl na trávník znatelné oživení. V 65. minutě si ještě brankář Jiří Měsíček poradil s příležitostí Dušana Pince na malém vápně, ale o chvíli později se při přechodu hraniční čáry velkého vápna poroučel nedobrovolně k zemi Tomáš Pecka a nařízenou penaltu v 69. minutě bezpečně proměnil Martin Voráček. Mířil nechytatelně k pravé tyči do protipohybu brankáře.

Uplynuly tři minuty a stejný hráč mocně napřáhl ze střední vzdálenosti, jeho střelu přesměroval vlastním tělem přebíhající novic v píseckém týmu Tom Ulbrich a bylo to 3:1. Krátce před koncem utkání si mohli domácí ještě vylepšit skóre po Peckově rohovém kopu. „Těší mě, že jsme konečně vyhráli. Předchozí dva zápasy jsme vykazovali solidní hru, ale chyběly výsledky. Na hráčích bylo vidět, že to chtějí zlomit a kvůli tomu nám chyběla určitá lehkost. Do druhé půle jsme nastoupili s větší vervou a po vstřelených gólech jsme kontrolovali závěr,“ uvedl kouč vítězů Milan Nousek ml., který v sestavě postrádal zraněného kapitána Aleše Hanzlíka.

FC Písek – TJ Slovan Velvary 3:1 (1:1)

Góly: 13. Presl, 69. (pen.) a 72. Voráček – 10. Kafka. Rozhodčí: Mudra – Pastyřík, Špindlerová. ŽK: 2:1 (31. Voráček, 62. Ulbrich – 28. Tenkl). Diváků: 248.

FC Písek: Toma – Benetka, Vávra (82. Kulík), Vacovský, Běloušek – M. Held (74. Hrachovec), Ulbrich (90. Sigmund), J. Held, Voráček (90. Sedláček) – Presl (60. Pecka), Pinc. Trenér Milan Nousek.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle