Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I přes dvě Preslovy trefy se Písek vrací bez bodu

 
sobota, 16. března 2019, 17:20

V 19. kole zajížděl Písek, který je na čtrnácté příčce, na domácí hřiště Benešova. Ten je jedenáctý. Byl to souboj mezi dvěma týmy, které se nacházejí ve druhé půlce tabulky.

Zápas začal lépe pro domácí, kteří už po patnácti minutách slavili první gól. Ten vstřelil Milan Slanina. Následovalo několik pokusů na obou stranách, ale žádná branka už do konce prvního poločasu nepadla a Benešov odcházel do kabin za stavu 1:0.

Po první půlce došlo ke střídání na písecké straně, odešel Václav Hrachovec a nahradil ho Dušan Pinc. V 52. minutě se zapotil Tetour, když nebezpečnou střela hostů dokázal vyrazit na rohový kop. Po dalších dvou minutách znovu podržel svůj tým Tetour, který dobře zasáhl. Jihočechům se podařilo srovnat krok v 56. minutě, kdy skóroval Antonín Presl.

Po dalším tlaku na branku hostů šel do vedení znovu SK Benešov. Po rohovém kopu v 65. minutě se dostal k zakončení exbudějovický Patrik Švantner a poslal svůj tým znovu do vedení.

Počtvrté už nevyrovnali

Píseckému celku se podařilo znovu vyrovnat. V 72. minutě po přesném zakončení se radoval Martin Voráček. Jihočechům ale radost ze srovnání na 2:2 dlouho nevydržela. Hned v následné šanci se dokázal Benešov znovu prosadit, když se přesně trefil druhým gólem v utkání Patrik Švantner. Písecký celek nadále tlačil a odměnou mu byla trefa v 80. minutě. Tu zařídil podruhé v zápase Antonín Presl.

SK Benešov rozhodl utkání v 89. minutě, kdy se střelecky prosadil Petr Hampl a rozhodl tak o vítězství svého týmu konečným výsledkem 4:3. Písečtí už na tuto akci nedokázali do konce utkání odpovědět a body tak zůstávají domácím.

SK Benešov – FC Písek 4:3 (1:0)

Branky: 65. a 78. Švantner, 15. Slanina, 89. Hampl – 55. a 80. Presl, 72. Voráček. Rozhodčí: Drábek – Dujsík, Čechlovský. ŽK: 3:4. Diváci: 82.

Benešov: Tetour – Rataj, Filip, Pedro (85. Urban), Vrňák – Engelmann, Slanina (88. Zoubek), Brokeš, Lauricella (67. Azilinon) – Švantner (90. Novák), Hampl.

Písek: Toma – Benetka, Vacovský, Vávra, Hanzlík – Hrachovec (46. Pinc), J. Held, Kulík (34. M. Held), Ulbrich (86. Pecka), Voráček, Presl.

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle