Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek nezvládl vstup do jarní části ČFL. Podlehl doma Královu Dvoru

 
sobota, 9. března 2019, 12:39

Před utkáním dělil oba soupeře v tabulce jediný bod. Po podzimu třináctý Písek ale ztratil dobře rozehraný zápas s jedenáctým Královým Dvorem a hned na startu jarní části Fortuna ČFL si přidělal nepříjemné starosti. Zřejmě se nevyhne boji o záchranu.

Domácí začali velmi svižně a prvních dvacet minut drželi míč na polovině soupeře. Ten se zmohl jen na několik ojedinělých výpadů. Do zajímavých příležitostí se dostávali Martin Voráček, jenž využíval své rychlosti na levé straně hřiště, a také Martin Held, který si v 16. minutě naběhl na centr Antonína Presla z levé strany, ale brankář hostí Jiří Krček byl zlomek vteřiny pohotovější. „Písek nastoupil dobře. Zpočátku byl lepším týmem a přehrával nás. Nám chyběl důraz,“ potvrdil kapitán Středočechů Jakub Balšánek.

Postupně se vyrovnával poměr sil a stále častěji se osmělovali hráči Králova Dvora. Z trestného kopu ve 25. minutě Jakub Balšánek mířil nad břevno, rychlou akci ve 36. minutě nedotáhli David Kůžel s Jiřím Sedláčkem. Nejsvětlejší okamžik pro domácí nastal ve 39. minutě, kdy rozhodčí nařídil penaltu za obranný zákrok na Martina Voráčka a písecký záložník bez problémů vykonal exekuci. Hosty však nepoložil inkasovaný gól a do přestávky stihli ohrozit branku domácích dvěma rohovými kopy.

Sotva uběhly dvě minuty druhé půle, zacentroval zleva Jakub Balšánek a jeho spoluhráč Michal Hell zblízka vyrovnal hlavou. V 56. minutě napřáhl z pravé strany Martin Kraus a přesně zacílil k protilehlé tyči. Na hřišti jako by zůstávalo jediné mužstvo a tím byli v červených dresech hosté z Králova Dvora. Naštěstí pro domácí v 73. minutě nedovedli do zdárného konce svoji spolupráci Josef Bouček s Martinem Krausem. Všechno za ně napravil o pět minut později David Kůžel, který se prosadil hlavou u levé tyče a upravil na konečných 1:3. 

Domácí s několika čerstvými silami na hřišti zkoušeli zkorigovat výsledek, ale jejich pokusy byly spíše symbolické. Zablýskalo se v 82. minutě, kdy Antonín Presl z pravého křídla pěkně zacentroval do pokutového území, ale střídající Dušan Pinc nezpracoval míč. „Po obrátce jsme měli navrch a vyhráli jsme zaslouženě,“ dokončil své ohlédnutí kapitán vítězného celku. „Zvládli jsme slušně úvodních dvacet minut. Chtěli jsme se tak prezentoval i dál, ale nepovedlo se to. Přistoupili jsme na soupeřovu hru a nechali ho hrát vyrovnanou partii. Trápilo nás zakončení, přestože jsme se nácviku střelby hodně věnovali v přípravě,“ řekl domácí kouč Milan Nousek ml. 

FC Písek – FK Králův Dvůr 1:3 (1:0)

Góly: 39. Voráček (pen.) – 47. Hell, 56. Kraus, 78. Kůžel. Rozhodčí: Hájek – Raplík, Brychta. ŽK: 2:4 (21. Benetka, 62. Hrachovec – 27. Kůžel, 40. Bouček, 75. Hejda, 89. Procházka). Diváků: 237.

FC Písek: Toma – Benetka, Vávra, Vacovský, Hanzlík – Hrachovec, J. Held, Kulík (73. Pecka), Voráček (84. Sigmund) – Presl, M. Held (65. Pinc). Trenér Milan Nousek.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama