Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek na domácí půdě plichtil s Olešníkem

 
sobota, 23. února 2019, 18:58

V sobotním duelu čekal domácí FC Písek poslední přípravný zápas před jarní částí. Na umělou trávu přijeli hráči z Olešníku v čele s Davidem Lafatou, který dříve oblékal dres Sparty. Favoritem byl domácí Písek, který hraje o dvě soutěže výš než hostující tým. Tuto roli ale domácí nepotvrdili, s Olešník remizovali výsledkem 3:3.

Do první velké šance se protlačili Jihočeši po několika minutách. Pinc našel přihrávkou do vápna Voráčka, který trefil boční síť. Na druhé straně po faulu na hostujícího hráče byl nařízen volný přímý kop, kterého se ujal Grobár, ale jeho pokus skončil nad brankou. Za Písek se v následném útoku mohl prosadit Pinc, ale ani na podruhé po střele k pravé tyči brankáře nepřekonal.

Hosté zahrozili ve 20. minutě. K zakončení se dostal Šíma, ale gólman chytil. Žlutomodří mohli jít do vedení ve 30. minutě, kdy po faulu na Azana byl nařízený přímý kop na branku hostí. Do dobré pozice se dostal znovu Pinc, ale nedokázal toho využít. Pět minut před koncem prvního poločasu otevřel skóre David Lafata, kterému pěknou nahrávku do vápna nasměroval Grobár. O dvě minuty později se mohli hosté dostat do dvoubrankového vedení, kdy Dudek našel Štose, který poslal míč těsně vedle branky.

Píseckému mužstvu se podařilo srovnat krok ve 45. minutě, kdy nejdříve Presl orazítkoval ránou břevno. Míč se dostal k volnému Dušanu Pincovi, který ho uklidil do sítě hostů. Po první části se tak do kabin odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

Olešník ukázal sílu

Ve druhém poločase se v padesáté minutě radovali znovu domácí. K volnému míči se dostal Antonín Presl a tvrdou ranou zavěsil pod břevno. Hostující brankář neměl šanci tuto bombu chytit. Hráči v černých dresech mohli srovnat o pět minut později. Před brankáře Písku se dostal Štos, ale rozhodčí přerušil hru ze signalizovaného ofsajdu.

Po několika minutách se dokázali hráči od Otavy prosadit znovu. Azan, který hrál první zápas za FC Písek, vybojoval míč a na vápně nahrál Martinu Heldovi, který do pravé části brány zvýšil na 3:1.

Hosté ale boj nevzdali a hnali se za vyrovnáním. Jejich bojovnost se jim vyplatila, protože v sedmdesáté minutě snížili zásluhou Radima Štose na rozdíl jediného gólu. V 80. minutě domácí obrana neuhlídala Davida Lafatu. Ten dostal od svého spoluhráče přesnou přihrávku a nekompromisně svou druhou trefou v zápase vyrovnal na konečných 3:3.

FC Písek – FK Olešník 3:3 (1:1)

Branky: 45. Pinc, 50. Presl, 57. Martin Held – 40. a 80. Lafata, 70. Štos.

Písek: Toma – Benetka, Vacovský, Kulík, Hanzlík – Vávra, J. Held, Azan, Hrachovec – Pinc, Voráček. Střídali: Pícha, Sigmund, Kasík, M. Held, Běloušek, Pecka, Sedláček, Presl.

Olešník: Matoušek – Dráb, Rožboud, Kalášek, Vařák – Dudek, Heller, Grobár, Šíma – Lafata, Štos. Střídali: Jirkal, Tomek, Tressl, Studnička.

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle