Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Václav Milec: Mrzí mě, že jsme neudělali větší úspěch

 
čtvrtek, 7. února 2019, 10:27

Do Písku přišel Václav Milec před čtyřmi lety z pražské Dukly jako jednadvacetiletý mladík. Byl součástí zdánlivě nerealizovatelného plánu na udržení třetiligové soutěže po nepovedeném podzimu 2014. Postupně se vypracoval, stal se oporou týmu, a v aktuálním ročníku Fortuna ČFL dokonce nosil kapitánskou pásku. Po zimní pauze už ale v dresu žlutomodrých na trávník nevyběhne, přestoupil do Olympie Radotín.

„Po skončení podzimní části soutěže jsem měl schůzku s panem Nouskem, u které byli také pan Gornický s panem Hrdličkou. I když jsem měl ještě půl roku platnou smlouvu, požádal jsem je o uvolnění,“ vysvětluje Václav Milec a dodává: „Neměl jsem žádnou jinou nabídku. Hlavním důvodem bylo náročné dojíždění. Byl jsem v Písku čtyři roky. Byl jsem unavený z cestování a hledal jsem motivaci. Absolvování jednoho tréninku pro mě znamenalo se vším všudy možná více než šest hodin času.“

Fotbal byl pro něj doposud jediným zdrojem příjmu. Ještě nedávno písecký středopolař ale ví, že musí přemýšlet i nad otázkou zaměstnání. „Určitě ano, dalším důvodem byla samozřejmě práce. Pomalu nastává čas, kdy bych měl nastoupit do zaměstnání, a to se s takto náročným dojížděním skloubit nedá. Přeci jenom fotbal nebudu hrát pořád.“

Jediným cílem bylo zbavit se každodenního cestování, což nakonec vyšlo: „Chtěl jsem se přesunout do Prahy a byl jsem ochotný vzít i angažmá v nižší soutěži, ale shodou okolností se ozvala Olympia Radotín, se kterou se vedení FC Písek nakonec domluvilo,“ říká Václav Milec.

A jak bude na roky u Otavy vzpomínat? Co mu daly, nebo naopak vzaly? „Na Písek budu vzpomínat jenom v dobrém. Udělal jsem si tu za tu dobu spoustu kamarádů. Mrzí mě snad jen to, že jsme během čtyř let neudělali žádný větší úspěch,“ svěřuje se odcházející kapitán.

Přestože by nastupoval i v nižší soutěži, má Václav Milec kvality na druhou ligu, o čemž je přesvědčený i člen vedení FC Písek Milan Nousek starší. Ten dal hráči úkol FNL si zahrát. „Byla to poslední věta, kterou mi řekl. Určitě se budu snažit. I proto jsem si nakonec vybral Radotín. Je to kvalitní tým, který má ambice do druhé ligy postoupit,“ potvrzuje Václav Milec.

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama