Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí hledají nového kapitána a brankáře

 
neděle, 3. února 2019, 16:46

Zimní přípravné období není pouze o trénování, vylepšování kondice či dovedností, ale přináší také starosti se složením kádru pro nadcházející jaro. Odchody, příchody i zranění se řeší také u Otavy, o čemž blíže pohovoří člen vedení klubu Milan Nousek starší.

Tým v průběhu přípravy opustil Václav Milec, který do aktuálního ročníku Fortuna ČFL vstupoval s kapitánskou páskou. Jak se jeho přestup seběhl?
Václav přišel po skončení podzimní části s žádostí o ukončení činnosti v FC Písek, přestože měl platnou smlouvu až do 30. června 2019. Důvodem bylo především náročné dojíždění. Chtěl se po letech v Písku přiblížit Praze, nebo hrát přímo v některém z pražských klubů. Je to kvalitní hráč a začali kolem něj kroužit jiné kluby. Tím, do kterého Václav Milec přestoupil, je Olympia Radotín. Celý leden probíhala jednání. K dohodě došlo v pondělí 25. ledna. Popřál jsem Václavovi hodně štěstí a dal jsem mu za úkol zahrát si druhou ligu, protože za určitých okolností je to druholigový hráč.

V bráně píseckého áčka se v přípravě střídají Zdeněk Vojtíšek s Františkem Kafkou, podzim však odchytalo duo Kamil Hajdušek – Lukáš Varyš. Jak to s nimi aktuálně vypadá?
To je velký problém. Oba dva gólmani, kteří v týmu na podzim působili, jsou zranění a po operaci. Z největší pravděpodobností bohužel ani jeden z nich nestihne začátek jarní části soutěže, což je pro nás velice nepříjemné. Musím sportovně poděkovat devatenáctiletému brankáři Vojtíškovi, který s A-týmem absolvuje veškeré tréninkové jednotky. Přivedli jsme ještě Františka Kafku, který je zde na delší zkoušce, abychom poznali, zda je schopen zacelit místo po zraněných Hajduškovi s Varyšem.

Poohlížíte se i po hráčích do pole?
Víme, kde nás tlačí bota. Do obrany se nám podařilo domluvit s Romanem Vávrou, který už tady na podzim působil a bude pokračovat. Rádi bychom ještě někoho do záložní řady i útoku. Chybí nám čtyři hráči a každopádně potřebujeme brankáře. Zdeněk Vojtíšek je kmenovým hráčem U19, jednička devatenáctky a áčko nemůže vstoupit do soutěže pouze s jedním gólmanem. Budeme hledat posily do základní sestavy.

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle