Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Před cestou na Moravu porazili žlutomodří Klatovy

 
sobota, 2. února 2019, 16:37

Příprava je v plném proudu, písečtí fotbalisté v sobotu 2. února po obědě sehráli již páté přátelské utkání, ve kterém jim byly soupeřem divizní Klatovy. Hráči domácího celku mají za sebou fyzicky velmi náročnou část přípravy, a proto bylo možné pozorovat momenty, kdy trochu vázla kombinace, a objevovaly se nepřesnosti. I tak však svěřenci trenéra Milana Nouska mladšího byli těmi, kdo režíroval průběh dění na umělém trávníku.

Především levá strana žlutomodrých byla pro klatovské fotbalisty hrozbou. Útoky po ose Hanzlík – Voráček, dělaly hostům problémy. Martin Voráček také na konci úvodní čtvrthodiny zápasu otevřel skóre, když byl po individuálním průniku faulován v pokutovém území a nařízenou penaltu sám proměnil – 1:0.

O několik minut později byla písecká patnáctka také na konci druhé gólové akce, které předcházela velká šance Dušana Pince, skvělý zákrok hostujícího brankáře, další centr do šestnáctky a finální přihrávka Martina Helda pro Martina Voráčka – 2:0. Klatovy se do zakončení příliš nedostávaly, přesto se mohly v závěru poločasu radovat. Slibně se rozvíjející příležitost ale skončila střelou vedle Kafkovy branky.

Po změně stran došlo k prostřídání sestavy a také navýšení domácího náskoku. Střelou ze střední vzdálenosti se prosadil Miroslav Grobár – 3:0. I hosté se nakonec dočkali. Prosadili se po standardní situaci, kdy po špatném rozebrání hlavičkoval klatovský střelec zcela osamocený a upravil na konečných 3:1 pro Písek.

FC Písek – SK Klatovy 1898 3:1 (2:0)

Branky FC Písek: Voráček 2 (1 z pen.), Grobár.

FC Písek: Kafka – Benetka, Vacovský, Vávra, Hanzlík, Kulík, Hrachovec, J. Held, M. Held, Voráček, Pinc. Střídali: Vojtíšek – Sigmund, Grobár, Kasík, Pecka, Sedláček.

SK Klatovy 1898: Rojík – Dolanský, Janda, Žák, Cibulka, Sojka, Jůda, Pavlovič, Tříska, Bálek, Krása. Střídali: Herman – Kotrba, Pitel, Vlček.

 
 
Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle