Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Po třech týdnech znovu na fotbal v Písku

 
čtvrtek, 18. října 2018, 15:16

Poslední domácí vystoupení třetiligových fotbalistů Písku se událo na konci září. Od té doby si žlutomodří dvakrát zahráli na hřištích soupeřů a dostali nového hlavního trenéra. V sobotu 20. října od 10.15 hodin se opět představí před vlastními fanoušky v souboji s Vyšehradem.

Svěřence lodivoda Milana Nouska mladšího nečeká jednoduchý zápas. Vzhledem k vyrovnané tabulce ČFL potřebují sbírat body, ale aktuálně třetí Vyšehrad je k Otavě určitě nepřijede jen tak rozdávat. Pražané ve venkovním prostředí sice neexcelují, získali sedm bodů ze šesti utkání, jenomže pět vítězství z posledních šesti duelů jim jistě zvedá sebevědomí.

Písečtí mají méně důvodů k radosti. Herně v utkáních často dominují, nedokáží však vstřelit více branek než soupeř, což je obírá o přísun důležitých bodů. Podobně se zápasy vyvíjely ve Štěchovicích a naposledy také v Ústí nad Orlicí.

Domácí budou chtít v sobotu navázat na zatím poslední vzájemný duel s Vyšehradem, který se hrál 24. března letošního roku v Písku. Po brankách Tomáše Froňka a Dušana Pince zvítězili Jihočeši 2:0. Za podobný výsledek by se ani tentokrát nikdo nezlobil.

Utkání FC Písek - FK Slavoj Vyšehrad začíná v sobotu 20. října v 10.15 hodin.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle