Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí sestřelili Vltavín hattrickem Martina Voráčka

 
středa, 22. srpna 2018, 22:38

Třetiligoví fotbalisté Písku zvládli těžký úkol, když v hlavním městě vybojovali první výhru sezóny. Na hřišti Vltavínu se střelecky zaskvěl především Martin Voráček, který zařídil všechny trefy žlutomodrých.

Střetnutí důležité pro rozpoložení píseckého týmu začalo opatrně. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale ani jeden z gólmanů nemusel řešit žádné velké nebezpečí. V 6. minutě se na branku z utkání proti Benešovu pokoušel navázat Martin Held a o dvě minuty později hledal Martin Voráček v pokutovém území Dušana Pince, prozatím však bez efektu.

Stejně na tom byli i domácí, kterým za snahu fanoušci tleskali v 16. a 19. minutě zápasu. Nejdříve to zkoušeli po rychlém protiútoku a následně centrovaným míčem a hlavičkovým pokusem vedle branky Kamila Hajduška.

Bezbrankový stav přestal platit ve 42. minutě, kdy Martin Voráček nadvakrát proměnil penaltu nařízenou po faulu na Martina Helda – 0:1. Po první půli tak šli do kabin spokojenější hosté.

Nástup do druhé poloviny utkání vyšel lépe aktivnějšímu Vltavínu, jemuž se vyrovnávací branku podařilo vstřelit necelých deset minut po návratu ze šaten. Rychlou kombinační akci domácích zakončil Maione – 1:1.

Na startu poslední třicetiminutovky nejprve žlutomodré podržel Kamil Hajdušek a na druhé straně dobře zabojoval Dušan Pinc, který díky napadání soupeře získal rohový kop. A vyplatilo se, protože Martin Voráček z něj vstřelil druhou branku Písku – 1:2. Pražané vzápětí nebyli daleko od opětovného srovnání stavu, jenže Maionemu tentokrát překazilo radost břevno.

V 83. minutě svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna znovu znepříjemňovali domácí rozehrávku, což se ukázalo jako velice účinná zbraň. Po zisku balónu našel Tomáš Benetka volného Martina Voráčka, který završil hattrick a poslal Písecké do dvoubrankového trháku – 1:3.

Zdálo se být rozhodnuto, ale hráči Loka se nevzdávali. Jejich tlak vrcholil mezi 87. a 90. minutou, když zásluhou Lukáše Veselého nejprve snížili na 2:3, pak měli k dispozici přímý volný kop, který zlikvidoval Hajdušek, Maione nastřelil další břevno a vše korunovala znovu písecká jistota mezi třemi tyčemi.

Žlutomodří ustáli závěrečný tlak domácích a přivezli si z Prahy cenné tři body.

FK Loko Vltavín - FC Písek 2:3 (0:1)

Branky: 55. Maione, 87. Veselý - 42., 65. a 84. Voráček. Rozhodčí: Janoch - Cihlář, Hodek. Delegát: Hamouz. ŽK: 2:3 (Šípek, Hovorka - Pinc, Hajdušek, Voráček). Diváků: 264.

Vltavín: Koblenc - Rada, Abena, Novák (46. Šípek), Mysliveček (46. Pozníček), Hovorka, Pejša, Uvíra, Eichler, Schindler, Maione.

Písek: Hajdušek - Benetka, Vacovský, Holý, Hanzlík - Hrachovec, Milec, J. Held, Voráček - Pinc (90. Sigmund), M. Held (61. Kulík).

 

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle