Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Domácí premiéru třetiligovému Písku pokazil hattrickem benešovský Petr Hampl

 
sobota, 18. srpna 2018, 13:01

Po úvodní porážce v Králově Dvoře se třetiligový Písek představil na domácí půdě proti omlazenému celku Benešova a přestože byl větší část zápasu aktivnějším týmem, zachraňoval v závěru šestigólové přestřelky alespoň bod. Prémii za penaltový rozstřel získali méně nervózní hosté.

Hosté nastoupili s českobudějovickým Patrikem Švantnerem na hrotu a již ve 3. minutě přetavili brejkovou taktiku vedoucím gólem z kopačky Petra Hampla. „Věděli jsme, že Písek je na tom dobře v kombinaci, proto jsme chtěli hrát defenzivněji a chodit do brejků. To se nám dařilo. Po rychlém gólu jsme trefili ještě tyčku a vytvořili si další zajímavé situace, které jsme ale měli řešit líp,“ popisoval trenér hostí Petr Slepička.

Domácí po ospalém začátku probudila střela Martina Helda v 15. minutě. Svěřenci Rostislava Grossmanna stále častěji drželi míč a tlačili se na polovinu soupeře. Střela nového kapitána Václava Milce z hranice pokutového území jen těsně proletěla kolem pravé tyče. Mladík Daniel Petřík hlavičkoval nad břevno, krajní bek Aleš Hanzlík z trestného kopu nádherně protáhl brankáře Davida Tetoura, ale byl z toho jen rohový kop.

Doplatili na nedisciplinovanost v obraně

Tlak domácího týmu vyvrcholil ve 42. minutě, kdy zblízka vyrovnal Dušan Pinc. Obraz hry se nezměnil ani po změně stran. Písečtí neúnavně útočili, byli však trochu bezradní v zakončení. Ujala se teprve nádherná střela obloukem zdálky, kterou Martin Held zajistil v 63. minutě vedení. Za pouhých šest minut ale Patrik Švantner exkluzivně uvolnil Petra Hampla a ten překonal vybíhajícího Kamila Hajduška. Další čtyři minuty potřeboval Petr Hampl ke zkompletování hattricku, když vrátil za brankovou čáru odražený míč po střele Patrika Švantnera.

Oba slepené góly do písecké sítě padly nejen díky výborně řešeným brejkům ze strany Benešova, ale také po zaváhání bránícího celku. „Hráli jsme poměrně dobře kombinačně, jen se nám příliš nedařilo ve finální fázi. Byli jsme nervózní. Přesto jsme otočili stav. Ve chvíli, kdy soupeř tahal za kratší konec, jsme ho měli dorazit dalšími góly, ale my ho nechali vyrovnat. Byli jsme nedisciplinovaní v obranné fázi, některé momenty jsme řešili složitě,“ potvrdil trenér Rostislav Grossmann.

V závěrečných minutách vložili Písečtí všechny síly do útoku. Před benešovskými tyčemi bylo pořádně horko v 79. minutě, kdy brankář David Tetour zázračně kryl před střídajícím Antonínem Preslem, vzápětí Aleš Hanzlík hlavou mířil nad. Pět minut před koncem vznikla před Davidem Tetourem skrumáž a rozhodčí Michal Paták nařídil penaltu za ruku Patrika Švantnera. Exekutor Antonín Presl se nemýlil a za stavu 3:3 došlo na penaltový rozstřel. Hned jako první se neprosadil Martin Held, ostatní střelci byli úspěšní. „Klobouk dolů před mančaftem, že se nevzdal a bojoval až do konce,“ kvitoval benešovský Petr Slepička. „Ztratili jsme dva body,“ smutnil Rostislav Grossmann.        

FC Písek – SK Benešov 3:3 (1:1), penalty 4:5

Góly: 42. Pinc, 63. M. Held, 85. Presl z penalty – 3., 69. a 77.  Hampl. Rozhodčí: Paták – Štrincl, Košan.  ŽK: 1:4 (85. Presl – 29. Zákostelský, 81. Vrňák, 83. Turek, 84. Švantner). Diváků: 385.

FC Písek: Hajdušek – Benetka, Vacovský, Holý, Hanzlík – Milec – Petřík (61. Presl), J. Held, Voráček (74. Hrachovec) – M. Held, Pinc. Trenér Rostislav Grossmann.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle