Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek ukončil jaro v ČFL ziskem bodu proti vedoucí Chrudimi. Penalty vyzněly pro hosty

 
sobota, 9. června 2018, 13:30

Po třech zápasech v anglickém týdnu na hřištích soupeřů, z nichž Jihočeši vytěžili jediný bod, mohli v domácí rozlučce s fotbalovým jarem proti lídrovi tabulky pořád ještě zabojovat o konečnou čtvrtou příčku. Chrudim usilující o postup však byla pro ně těžkým soustem, navíc šla rychle do vedení. Domácí zvýšenou aktivitou v závěru srovnali, ale v penaltách se jim nedařilo a brali jen bod.

Herní projev celku od Otavy nebyl úplně přesvědčivý. Snad ho brzdily nesporné kvality soupeře, na váhu jistě padala únava z předchozích čtyř utkání sehraných v rychlém sledu. Hosté sázeli na jistotu a jednoduchost a dokázali udeřit velmi brzy. Běžela 7. minuta, když Východočeši rychle přenesli hru dopředu a od prsou Daniela Vašulína se míč odrazil za brankovou čáru. Gólman Kamil Hajdušek nestačil reagovat na situaci po centru Ondřeje Kesnera z pravé strany.

V sestavě bez pohyblivého středopolaře Tomáše Froňka, který dle vysvětlení trenéra Rostislava Grossmanna dostal dovolenou (!), drželi sice míč častěji na nohách, nežli vyslanci z Pardubického kraje, ponejvíc však v situacích, kdy nebyli až tolik nebezpeční. Jednu z mála příležitostí měl ve 20. minutě Aleš Hanzlík, jenž z trestného kopu pálil do náruče brankáře Lukáše Mrázka. Nadějně vyhlížel ve 34. minutě průnik Martina Voráčka, který se v běhu po levé straně luxusně zbavil dvou protihráčů, ale celá akce nakonec vyšuměla do vytracena.

Penaltoví exekutoři selhali třikrát za sebou

Hasit požáry naopak musel Kamil Hajdušek. Ve 29. minutě vyboxoval míč před Danielem Vašulínem, tři minuty před přestávkou šťastně vyrazil na roh střelu z otočky, kterou zblízka vyslal Petr Rybička. Po změně stran zvýšili domácí aktivitu. Mezi tyče v krátkém sledu pálili Martin Held a střídající Aleš Kočí, ale další šance nepřicházely. Na balon si znovu sáhl Kamil Hajdušek, jenž v 60. minutě vyrazil na roh střelu Petra Rybičky.

Zlepšení na straně Jihočechů nakonec vyústilo v zasloužené vyrovnání. Při ofenzivním zátahu v 81. minutě nejprve chrudimský Lukáš Mrázek vyrazil střelu Filipa Řezáče, akce však pokračovala a přenesla se na pravou stranu, odkud se odražený míč vrátil k Filipu Řezáčovi a ten nezadržitelně pálil do odkrytého brankového prostoru. Oboustranně bojovný závěr nepřinesl tříbodové rozhodnutí. Následovaly penalty, v nichž domácí vedli 2:1, když se trefili Michal Rendla s Martinem Voráčkem, ale potom zcela selhali exekutoři Martin Held, Aleš Hanzlík a Václav Hrachovec. Hosté již nezaváhali.     

Hlasy trenérů:

Rostislav Grossmann, FC Písek: „Zápas měl svoji kvalitu. V první půli jsme častěji drželi míč na kopačkách, ale většinou v prostoru, kde jsme nebyli příliš nebezpeční. Do druhé půle jsme trochu přeskupili složení jednotlivých řad, hráli jsme víc ofenzivně a dostavilo se zasloužené vyrovnání. Chrudim potvrdila, že právem vyhrála soutěž.“

Pavel Jirousek, MFK Chrudim: „Karty byly rozdané před zápasem. Stačil nám bod, od toho se všechno odvíjelo. Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany, která nás zdobila celou sezonu. Situaci nám usnadnilo rychlé vedení. Písek si zasloužil vyrovnat za kvality na balonu.“


FC Písek – MFK Chrudim 1:1 (0:1), penalty 2:3

Góly: 81. F. Řezáč – 7. Vašulín. Rozhodčí: Paták – Mudra, Pastyřík.  ŽK: 0:1 (54. Vodrážka). Diváků:  297.

FC Písek: Hajdušek – Benetka (46. Kočí), Rendla, Holý, Hanzlík – Milec – Hrachovec, J. Held (78. Petřík), Voráček – F. Řezáč (86. Sigmund), M. Held. Trenér Rostislav Grossmann.

Chrudim: Mrázek - Dostálek (70. Řezníček), Langr, Ptáček, Vašulín (62. Vavrouš), Drahoš, Rybička (90. Tlapák), Kesner, Mastík, Vodrážka (74. Stránský), Krčal. Trenér Pavel Jirousek.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle