Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na podzim Jiskru neuhasili, doma se Písečtí pokusí o odplatu

 
pátek, 11. května 2018, 08:36

Písečtí třetiligoví fotbalisté zakončí anglický týden domácím střetnutím 27. kola s aktuálně třináctou Jiskrou z Ústí nad Orlicí a budou chtít protáhnout vítěznou sérii.

S ambicemi na tři body odjížděli také na podzim k Orlici, ale ze hřiště soupeře se tehdy vraceli s prázdnou. V Ústí začaly padat branky až pětadvacet minut před koncem, kdy šli do vedení domácí. Žlutomodrým se sice zásluhou trefy Václava Milce podařilo v 74. minutě vyrovnat, jenže o další dvě minuty později si Ústečtí vzali vedení definitivně zpět.

Fotbalisté třetiligového nováčka jsou sice třináctí, od nabité první poloviny tabulky je však nedělí žádný velký příkop. Za pátým Pískem jsou Východočeši pouze o devět bodů. K výraznějšímu postupu tabulkou chybí Jiskře souvislejší série vyhraných utkání. Dokáže sice překvapit porážkou favorita, na jaře odnesly dobrý den Ústí Zápy či Domažlice, ale v následujícím duelu většinou přichází ztráta.

To samé platí také o produktivitě sobotního soupeře píseckého celku. Ústečtí umí vstřelit dvě i tři branky za utkání, jenže je prokládají nulami, které jejich celkový průměr tlačí směrem dolů - k jednomu gólu na zápas. O třetinu všech přesných tref Východočechů se postaral Adam Nágl (10 gólů), kterého následuje Jan Souček (7 gólů).

Svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna mají formu, hrají s chutí a mají za sebou dvě tříbodové výhry. Proti Ústí nad Orlicí budou favority, ale na nevyzpytatelného protivníka si budou muset dávat pozor.

Utkání 27. kola Fortuna ČFL mezi týmy FC Písek a TJ Jiskra Ústí nad Orlicí začíná v sobotu 12. května v 10.15 hodin.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama