Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rostislav Grossmann: Všechny aspekty nahrávají nám

 
čtvrtek, 3. května 2018, 20:33

Na hlavním hřišti v areálu FC Písek se poctivě trénuje. Žlutomodří se chystají nejen na atraktivní sobotní derby, ale hned na tři zápasy v řadě, které během osmi dnů odehrají v domácím prostředí. Jak příprava probíhá, prozradil trenér A-mužstva Rostislav Grossmann.

Blíží se očekávané derby Písku s Čížovou, které je na programu už v sobotu 5. května. Jak se na něj připravujete?
Připravujeme se jako na každý jiný zápas. My máme dlouhodobý cíl a jdeme přes jednotlivé zápasy krok po kroku. Samozřejmě chceme z každého utkání body a proti Čížové dvojnásob. Máme jim co vracet z podzimu. Půjdeme do utkání s pokorou, absolutně připravení a koncentrovaní tak, abychom vyhráli.

Utkání bude hodně sledované a nebude mu chybět náboj. Určitě lze říct, že bude prestižnější než jiné zápasy.
Víme, že Čížová to bere hodně prestižně, ale ani nám motivace nechybí. Rádi bychom odčinili porážku ze Štěchovic. Čekají nás teď tři domácí zápasy. My z nich chceme vytěžit maximum a začít další úspěšnou šňůru. Sobotní duel bude určitě divácky atraktivní, ale my ho nechceme chápat jako vrchol sezony. Cílem je pro nás tabulkové umístění po skončení soutěže. Derby by nám k cíli mělo pomoct, protože si půjdeme pro vítězství.

Připouštíte si tlak, který může přicházet od fanoušků či z médií?
Na každé straně je poměrně dost zkušených hráčů, kteří atmosféru podobných zápasů zažili i ve vyšších soutěžích a pod větším tlakem, takže si nemyslím, že by to pro kluky bylo něco nového. Všichni by si s tím měli poradit. Motivace na straně soupeře bude veliká. Někteří hráči v Písku hráli a budou se chtít určitě ukázat. My to v těchto směrech zkoumat nechceme. Myslím si, že všechny aspekty, které zápas přináší, nahrávají nám. Je to sport, ale i kdyby se nám nějaké pasáže nedařily, devadesát minut je natolik dlouhá doba, že utkání zvládneme.

Jak je na tom kádr po zdravotní stránce?
My jsme v pořádku. Jsme připravení, natěšení a v podstatě máme všechny hráče zdravé. Nějaké drobné nakopání a podobné běžné věci asi máme, ale všichni jsou zdraví.

Co od průběhu zápasu očekáváte a s jakou do něj půjdete taktikou?
Budeme přemýšlet o sestavě i o taktice, s jakou do utkání půjdeme. Nebudeme si nic nalhávat. Očekávaný scénář je takový, že Čížová přijede poctivě bránit a čekat na nějaký brejk. My uděláme všechno pro to, aby se jim žádný nepovedl, abychom je dostali pod tlak a daly nějaké góly.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle