Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Píseckou sérii utnul štěchovický Batka

 
pondělí, 30. dubna 2018, 07:26

Nedělní pozdní odpoledne nabídlo zajímavé střetnutí sousedů z tabulky Fortuna ČFL. Ve 25. kole soutěže se o možnost přiblížit se nejvyšším příčkám utkaly celky domácích Štěchovic o hostů z Písku.

Po krátkém oťukávání udeřili hned v 5. minutě domácí, kteří šli do vedení zásluhou ostrostřelce Lukáše Batky - 1:0. Ten byl stěžejní postavou i v dalším průběhu zápasu a obrana žlutomodrých s ním měla spoustu práce.

Batkovu hlavičku musel v 8. minutě reflexivně likvidovat Kamil Hajdušek a v 16. minutě si oba vše zopakovali. Úvodní představení završila domácí útočná opora ve 22. minutě, kdy jí chyběl jen kousek k usměrnění střely či střílené přihrávky Jakuba Košaty.

Písečtí museli hostující šestnáctku těžce dobývat. Štěchovičtí se díky brzké brance nikam nehnali a vyčkávali, co Jihočeši vymyslí. Žlutomodří si příliš nebezpečných situací nevytvořili, ale ta z 34. minuty mohla přinést vyrovnání. Štěpán Holý se bravurně uvolnil na polovině hřiště a hbitě se vydal s míčem směrem k pokutovému území soupeře. Poslal krásný centr za obranu, kde si ho překvapivě našel stoper Michal Rendla, který však netradičně nohou gólmana Štěpanovského nepřekonal.

Do kolonky střeleckých pokusů přidali Písečtí několik čárek i krátce po přestávce, jenže ani tentokrát ukazatelem skóre nepohnuli. To se povedlo opět domácím, kteří šli do dvoubrankového trháku v 56. minutě, kdy Ladislav Volešák trefil z voleje prodloužený aut - 2:0.

Štěchovičtí příznivci ještě tleskali, když jim musel ztuhnout úsměv na rtech. Ihned po rozehrání se totiž mohli začít radovat také fotbalisté od Otavy. Dalekonosnou střelu Martina Helda vyrazil Štěpanovský jen před sebe, kde si balón našel Dušan Pinc a se štěstím dorážel - 2:1.

V 63. a 64. minutě se znovu připomněl Lukáš Batka. Nejprve trefil tyč branky Kamila Hajduška a o chvíli později nedokázal píseckého gólmana překonat hlavou. Na druhé straně neměl při střele štěstí Václav Milec a neprosadil se ani navrátilec do sestavy Martin Voráček. Tečku za nedělním soubojem tak udělali domácí, za které na 3:1 upravil v 87. minutě stylově Lukáš Batka.


TJ Štěchovice - FC Písek 3:1 (1:0)

Branky: 5. a 57. Batka, 56. Volešák - 57. Pinc. Rozhodčí: Klupák - Kyncl, Žáková. Delegát: Vrzal. ŽK: 3:1 (Švejda, Pavlík, Volešák - Holý). Diváci: 220.

Štěchovice: Štěpanovský - Busta, Švejda, Košata, Pavlík, Volešák (89. Štědronský), Kučera, Novák, Jakobovský, Těžký, Batka.

Písek: Hajdušek - Benetka (46. Hrachovec), Rendla, Holý, Hanzlík - M. Held, Milec (82. Grobár), J. Held (66. Kočí), Froněk (77. Voráček) - Řezáč, Pinc.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle