Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Někdo z toho musí vypadnout, komentuje Kamil Hajdušek vyrovnaný boj o přední pozice v ČFL

 
čtvrtek, 12. dubna 2018, 07:10

A-mužstvo FC Písek se po dvou zápasech na umělce představilo domácím fanouškům poprvé na přírodním trávníku v duelu 22. kola ČFL s týmem FK Dobrovice. Po bezgólových devadesáti minutách přemohli Jihočeši svého souseda v tabulce po penaltovém rozstřelu, který vyhráli 4:3, a připsali si na konto cennou bodovou prémii. Hrdinou dovednostní soutěže se stal písecký gólman Kamil Hajdušek, jenž vystihl dva pokusy dobrovických exekutorů.

Za pár dní čtyřiadvacetiletý rodák ze Strakonic přišel do Písku loni v létě z českobudějovického Dynama, kde strávil převážnou část dosavadní kariéry. Za černobílé nastoupil ke třem zápasům ve FNL, většinou ale zahříval lavičku náhradníků. V Písku si Kamil Hajdušek velmi rychle vydobyl post jedničky a zabydlel se mezi tyčemi. Sbírá nuly a patří k oporám týmu, což potvrdil v duelu s Dobrovicí. 

Utkání osmého s devátým probíhalo víceméně v písecké režii. Výsledek 0:0 po devadesáti minutách vyznívá jako ztráta, že?
Dobrovice nastavila určitou taktiku. Nechala nás rozehrávat, takže jsme vlastně celou dobu drželi balon. Akorát jsme se tam nemohli dostat, chyběla tomu asi větší rychlost. Ale je třeba říct, že terén nebyl úplně ideální. Zlepší se to, zatím je to takový drncák, ještě to není na technický fotbal. I tak jsme měli šance. Oni jednou utekli ve druhé půli, jinak neměli nic. Byli jsme lepší, bohužel, gólově to nevyšlo. Hlavně, že jsme urvali ten druhý bod. Takhle je to nastavené v soutěži, bereme ho rádi.

Hrací plocha zčásti ovlivnila průběh zápasu, přesto jste s chutí opustili umělku?
Rozhodně, byli jsme tam od listopadu. Na přírodní trávu jsme se dostali po pěti měsících. Teď bude hezky, tak myslím, že se povrch brzy zkvalitní.

V souboji s Dobrovicí jsme neviděli žádný gól. Mohla to ovlivnit z vaší strany skutečnost, že v útočné dvojici s Filipem Řezáčem nastoupil premiérově od první minuty nedávný junior Dušan Pinc, šikovný, ale nezkušený?
Duška měl hrát spíš takového podhroťáka pod Řízkem. Na nedostatek zkušeností bych tolik nekoukal. V předchozích zápasech, kdy střídal, Duška prokázal, že je gólový hráč. Má na to čich. Určitě je pro něho dobré, že si odehrál celý zápas. Samozřejmě, přišel v zimě se Skalíkem (Tomáš Skála – pozn.) z juniorky, ale podobné to bylo před časem s Helďákama (Jakub a Martin Heldové – pozn.) a vyplatilo se to.

V první půli jste neměl skoro žádnou práci. Na začátku druhé půle se na vás hosté vyřítili a musel jste řešit velmi nebezpečnou situaci. Potom zase nic. Takové zápasy bývají pro brankáře nepříjemné.
Za první poločas jsem neměl práci vůbec žádnou. Každý gólman potvrdí, že nejlepší zápas je, když máte zákrok do třetí minuty. Hned se chytá líp. Pokud se nehraje před vaší brankou, musíte si udržet pozornost skrz komunikaci a stále být připravený.

Střelcům soupeře jste vykryl dva penaltové pokusy.
Nezačalo to moc dobře. Dávali to do protipohybu, prohrávali jsme 1:3. Říkal jsem si, dneska to nebude dobré, ale pořád jsem zůstával v klidu. Dvakrát jsem to potom vystihl. To je důležité, hraje se o bod a na to je třeba se soustředit. Není to nic příjemného pro nikoho, je to takové mládežnické, ale takhle to je nastavené, tak to musíme dělat.

Když v páté sérii dobrovický Marek Sedláček překopl branku, mohl následně rozhodnout kapitán Michal Rendla. Ale poslal míč také nad břevno. Chtěl snad nechat rozhodnutí na umění brankářů?
Asi jo, Rendlis mi věřil, já mu děkuju, že mi to v penaltách ještě prodloužil (smích).

Loni jste z českobudějovického Dynama zamířil do Písku o soutěž níž, ale s vizí, že budete chytat. Když ne pravidelně, tak alespoň častěji. Jste spokojený?
Ano, jsem. Dynamu děkuju za ta dlouhá léta, co jsem tam strávil. Vychovali mě, necítím žádnou zášť. S klukama jsem neustále v kontaktu, fandím jim a doufám, že se jim nakonec podaří urvat postup, i když to budou mít těžké. Je tam spousta mých kamarádů, kterým bych přál, aby hráli ligu. Odešel jsem v dobrém a doufám, že to tak vidí i lidé v klubu. Chtěl jsem zápasovou permanenci a dostal jsem ji v Písku. Splňuje to moje představy. Vyměnil jsem zázemí v Dynamu za zápasy, dá se říct.

Přes ztrátu jednoho bodu s Dobrovicí vykročil písecký tým na cestu vzhůru tabulkou?
Pořadí je takové dost nahňácané, je nás tam nějakých šest týmů, které mohou hrát o třetí místo. Prostě je třeba co nejvíc vyhrávat a udržet se tam. Někdo z toho musí vypadnout a doufejme, že to nebudeme my.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama