Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová ukořistila s Jirny první jarní body

 
sobota, 7. dubna 2018, 15:56

Náročný program tří zápasů v jednom týdnu završila Čížová domácím soubojem s Viktorií Jirny. Nepříliš pohledné střetnutí skončilo bez gólů a diváci zhlédli penaltovou ruletu. Potřetí v sezoně se štěstí naklonilo na čížovskou stranu.

Jeden z nejúspěšnějších klubů třetí ligy z posledních let zaostává za svými výkony a v tabulce mu patří až desátá příčka. Nic mimořádného nepředvedli Jirny pod velením trenérského doyena Václava Hradeckého (69) ani na čížovském trávníku.

Čížová toužila po prvních jarních bodech a první poločas byla směrem dopředu daleko aktivnější než Jirny. Jenže koncovka je dlouhodobým problémem nováčka ČFL. A když se k tomu přidal silný vítr, brankáři Kratochvíl a Kafka měli jen minimum práce. Největší možnost měl na kopačce už v 10. minutě Polodna, ale z výhodné pozice vysoko přestřelil. Nadějná akce, na jejímž konci byla Nečasova střela z vápna vedle, ukončila první půli.

I po přestávce byli aktivnější domácí. V 52. minutě střílel z trestného kopu Jirouš těsně vedle. Po hodině hry se stále častěji začali osmělovat hosté, ale Kratochvíla vážněji neohrozili. Gól nepadl ani přes závěrečnou snahu domácích a tak se šlo po bezgólové remíze na penalty.

V penaltovém rozstřelu začali jako první hosté z Jiren a až do šesté série byli střelci obou týmů suverénní. Za domácí postupně proměnili Dvořák, Mudra, Kočí, Jirouš, Zahrádka a Bálek. Pak přišel na řadu jirenský Mruvčinský a minul branku. Za domácí se s notnou dávkou štěstí trefil Novák a bod navíc zůstal na čížovském kontě.

„Řekl bych, že jsme si zasloužili vyhrát už v normálním čase. Byli jsme lepší a měli jsme i víc šancí. Zatím nám ale problémy v proměňování příležitostí. Dostali jsme hosty pod tlak a měli jsme i smůlu, když Zahrádka trefil tyč. Herně na tom nejsme až tak špatně, ale chybí góly. Třeba předtím Benešov nebo Benátky nás taky nepřehrály, ale dokázali těžit z našich chyb,“ poznamenal po utkání čížovský poradce Zdeněk Staroba.


Sokol Čížová – SK Viktorie Jirny 0:0, penalty 7:6

Rozhodčí: Slavíček – Novotný, Svoboda. Delegát: Dobšík. ŽK: 2:2 (Janda, Havel - Honcharenko, Kocourek). Diváků: 176.

Čížová: Kratochvíl – Pedro, Novák, Vacovský, Held (51. Tomášek) – Janda (79. Kočí), Havel (81. Mudra), Dvořák, Nečas (64. Bálek) – Polodna (70. Zahrádka), Jirouš. Hrající trenér Petr Janda.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle