Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na třetí jarní pokus vybojoval Písek plný počet bodů. Odnesl to Vyšehrad

 
sobota, 24. března 2018, 16:26

Ve třetím zápase jarní části ČFL se písečtí fotbalisté představili podruhé na domácí umělce a dokonale odčinili předchozí porážku z Benešova (1:4). V duelu osmého se šestým celkem tabulky přivítali Slavoj Vyšehrad, který měl v tabulce o dva body víc. Velmi dobrým výkonem zvládli první poločas a k zaslouženému náskoku přidali po změně stran druhý gól, přestože měl převahu v určitých fázích spíše soupeř, usilující o vyrovnání. Vítězný tým podržel spolehlivými zákroky Kamil Hajdušek.

Domácí vstoupili do zápasu aktivně. Největší rozruch na polovině soupeře působil Tomáš Froněk, jenž neúnavně z pravé strany záložní řady zakládal protiútoky. Dvě pěkné příležitosti připravil Martinu Heldovi, poté vybojoval roh, po kterém kapitán Michal Rendla hlavičkoval nad břevno. V 18. minutě převzal Tomáš Froněk dlouhý pas, ve vápně šikovně přešel přes Tadeáše Madeje a krásně zakončil k levé tyči. V šanci se brzy ocitl Filip Řezáč a ve 27. minutě vypálil Martin Held utěšenou bombu, kterou brankář Jiří Havránek se štěstím vyrazil na roh. 

Do přestávky se ocitli ve slibných příležitostech ještě Martin Held a dvojice Martin Voráček – Filip Řezáč. Oba posledně jmenovaní ale nedohráli zápas, jejich pozice zaujali střídající hráči Dušan Pinc resp. Aleš Kočí. Ve druhé půli se útočná snaha přesunula na kopačky Pražanů. Po rohovém kopu v 50. minutě měl blízko ke gólu Petr Václavek, ale mířil nad. Následně sice zahrozili Jakub Held a po standardní situaci Michal Rendla, byly to však spíše výjimečné chvíle na polovině hostů.

Mnohem více práce, než Jiří Havránek v brance Vyšehradu, měl jeho protějšek Kamil Hajdušek, jenž vyřešil nebezpečné akce hostujícího týmu v 68. i 70. minutě. Přestože se domácí nacházeli pod tlakem, podařil se jim v 72. minutě rychlý protiútok, který zakončili povedenou trefou na 2:0. Nejprve vypálil Jakub Held, načež se odražený míč dostal k mladé jarní posile Dušanu Pincovi a jeho levačka byla neomylná. Pražané se nadále snažili, ale z jejich projevu bylo patrné, že k úpravě výsledku se jim nedostávají hlavně psychické síly. V závěru ještě domácí Aleš Kočí z trestného kopu ukázkově protáhl soupeřova gólmana, jinak se dohrávalo bez většího vzruchu.

Hlasy trenérů:

Rostislav Grossmann, FC Písek: „Splnili jsme všechno, co jsme si stanovili v taktickém plánu. Velmi mě těší, že jsme udrželi nulu. Soupeř nás trápil ze standardních situací, má na to urostlé hráče, ale my jsme to dokázali ubránit. Sehráli jsme velmi dobrý zápas také v útočné fázi a celý tým podal výkon, na který bychom měli navázat v dalších utkáních.“

Milan Kopřiva, FC Slavoj Vyšehrad: „Jeli jsme si pro vítězství, jenže náš výkon neodpovídal představě o zisku třech bodů. Dopustili jsme se velkých chyb v obraně, hlavně v úvodních minutách. Během zápasu jsme si vytvářeli kombinace, ale řešili jsme je jinak, než bylo potřeba. Výsledek je zklamáním. I když Písek sehrál velmi dobrý zápas a zasloužil si body, tak my jsme měli možnosti, jak ho ohrozit.“


FC Písek – FC Slavoj Vyšehrad 2:0 (1:0)

Góly: 18. Froněk, 72. Pinc. Rozhodčí: Drábek – Raplík, Němec. ŽK: 1:1 (88. J. Held – 62. Doležal). Diváků: 300.

Písek: Hajdušek – Benetka, Rendla, Holý, Hanzlík – Froněk (86. Hrachovec), Milec, J. Held, Voráček (46. Pinc) – F. Řezáč (75. Kočí), M. Held (90. Grobár). Trenér Rostislav Grossmann.

Vyšehrad: Havránek - Václavek, Drobílek, Matějka, Doležal (88. Šlegl), Madej (76. Jakab), Kostorek (62. Černý), Máče, Heřman (88. Macej), Hradecký, Čtvrtníček (88. Rossmann). Trenéři Jaroslav Klíma, Milan Kopřiva.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama